Scouting tijdens Corona crisis

Geplaatst op 12 maart 2020


Beste leden en ouders/verzorgers,

Al enige tijd zijn er geen opkomsten mogelijk door het coronavirus. Door een versoepeling van de regels is het binnenkort weer mogelijk om voor jeugd tot 18 jaar weer scouting activitteiten te organiseren. Wij volgen hiermee het advies van Scouting Nederland.

Voor de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers houd dit in dat we vanaf 15 mei weer gaan starten met de opkomsten. Voor de Roverscouts en Stam is dit helaas nog niet mogelijk.

De opkomsten voor zullen er wel anders uitzien dan normaal, er moeten aan bepaalde voorwaarden worden voldaan om alles veilig te laten verlopen. Zo zijn binnenopkomsten niet toegestaan en geldt voor de Scouts en Explorers dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden tot elkaar. Alle regels en voorwaarden worden via e-mail met de leden en ouders/verzogers gecommuniceerd. Maar ondanks alle regeltjes gaan we ons best doen om er leuke opkomsten van te maken.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden

Informatie Scouting Nederland over het coronavirus

Of ons mailen op: secretaris@vanswietengroep.nl