Verslagen HIT

Geplaatst op 12 april 2023

Lees meer

Bowlen en bittergarnituur

Geplaatst op 6 oktober 2020

Lees meer

Roverscouts

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in een gezellige avond of leuke uitstapjes? Word dan Roverscout en organiseer samen met andere Roverscouts je eigen kampen en activiteiten. Wil je met je groep een gezellige filmavond, een avondje stappen, een volleybal toernooi, paintballen, bowlen, kanovaren of ……. , ……   Het is allemaal mogelijk. Jullie organiseren het allemaal zelf en geheel zelfstandig.

Zoals alle speltakken gaan de Roverscouts ook op kamp, in welke vorm en waar naar toe is elk jaar weer een verrassing.

Er is geen leiding of begeleiding meer die aangeeft wat je moet doen. Er is wel een Roverscoutsadviseur binnen de van Swietengroep die tips kan geven of kan bijspringen bij bijvoorbeeld problemen in de groep.

Bij de Roverscouts is het de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer.
Je kunt dan echter nog wel doorstromen naar de Stam, hier kun je bij de van Swietengroep actief blijven, dat kan natuurlijk als gewoon lid maar ook zijn er andere mogelijkheden om actief te zijn binnen de groep als bijvoorbeeld: leiding, bestuurslid of een andere rol binnen de groep.