De Bevers experimenteren erop los

Geplaatst op 3 april 2020


Na het openen hoorden we ineens een hele harde knal uit het Praathuis komen. Professor Plof kwam naar buiten gerend. Eén van haar experimenten was volledig mis gegaan. Als we heel goed keken, zagen we zelfs wat rook uit het Praathuis komen. Gauw de deur dicht. De Bevers wilden Professor Plof graag verder helpen met haar experimenten.

Ze had er voor vandaag heel wat op het programma staan. We begonnen met flessen water met bubbels, flessen cola en Mentos. Hoe meer mentos in een fles, hoe hoger de fontein en met cola werkt het beter dan met water met bubbels.

Daarna hebben we gummiberen geproefd en in warm water gelegd. Nu was het afwachten geblazen. Maar omdat wachten saai is en nou eenmaal niet onze beste eigenschap, gingen we gauw door naar het volgende experiment.

Een ballon opblazen met behulp van een plastic fles, gist, water en suiker. We hebben ons vervolgens opgesplitst. We hebben muziek met glazen water gemaakt en van een waxinelichtje onder een glas een drijfkaars gemaakt. Na de ranja en een heerlijk koekje, hebben we nog meer experimenten uitgevoerd. Een drijvende regenboog, peper laten verdwijnen, ballonnen met een satéprikker doorboren, zonder dat ie knapt en een lekker mixje maken wat soms op slijm leek, maar ook weer vloeibaar werd. De meeste experimenten zijn geslaagd, maar sommigen zijn mislukt.

Maar ja, dat hoort er ook bij. We hebben professor Plof in ieder geval weer goed op weg kunnen helpen met deze experimenten. Aan het einde van de opkomst was de rook in het Praathuis ook weer opgetrokken en konden we met een gerust hart weer naar huis..