De stam doen een online Iscout

Geplaatst op 1 mei 2020

Lees meer

Namens de stam

Geplaatst op 3 april 2020

Lees meer

De stam en het zwanenmeer

Geplaatst op 3 maart 2020

Lees meer

Keutel en gezondheid

Geplaatst op 20 maart 2019

Deze keer een bezoek aan de boerderij, waar enthousiast van alles verteld werd door Richard. Gezien de vele foute antwoorden op het vragenformulier is de Stam weer veel wijzer geworden ....

Lees meer

Stamweekend 2019

Geplaatst op 24 januari 2019

Lees meer

Stam

Ben jij tussen de 18 en 21(+) jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in een gezellige avond of leuke uitstapjes? Word dan Stam lid en organiseer samen met andere Stam leden je eigen kampen en activiteiten. Wil je met je groep een gezellige filmavond, een avondje stappen, een volleybal toernooi, paintballen, bowlen, kanovaren of ……. , ……   Het is allemaal mogelijk. Jullie organiseren het allemaal zelf en geheel zelfstandig.

Zoals alle speltakken gaat de Stam ook op kamp, in welke vorm en waar naar toe is elk jaar weer een verrassing.

Er is geen leiding of begeleiding meer die aangeeft wat je moet doen. Er is wel een Stamadviseur binnen de van Swietengroep die tips kan geven of kan bijspringen bij bijvoorbeeld problemen in de groep.

De Stam is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. Binnen de van Swietengroep wordt deze leeftijdsgrens niet strikt aangehouden. Zolang je je thuis voelt bij de Stam en plezier hebt tijdens de opkomsten ben je welkom. Komt toch een keer de tijd dat je denkt ik stop met de Stam maar ik wil wel bij de van Swietengroep actief blijven, dat kan natuurlijk. Zo zijn er  mogelijkheden actief te zijn binnen de groep als bijvoorbeeld: leiding, bestuurslid of een andere rol binnen de groep.