Scouts najaarskamp 2018

Geplaatst op 14 november 2018

De Scouts zijn op kamp geweest naar Doldersum ......

Lees meer

Opfris cursus scoutingtechnieken voor de scouts

Geplaatst op 15 oktober 2018

Lees meer

Overvliegen

Geplaatst op 2 oktober 2018

Lees meer

Foto’s Zomerkamp 2018

Geplaatst op 11 augustus 2018

Lees meer

Scouts kampverslag dag 1

Geplaatst op 24 juli 2018

Lees meer

Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Kom dan bij de Scouting van Swietengroep en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts. Samen met je nieuwe vrienden, zowel jongens als meiden,  doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Kook op je eigen kampvuurtje, navigeer je door middel van verschillende routetechnieken door de natuur, pionier samen een fantastisch bouwwerk maar ook expressie, sport en spel komen voorbij. Eigenlijk alles wat JIJ leuk vindt gebeurt bij Scouting.

Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. De Scouts zijn opgedeeld in ‘ploegen’ een ploeg (ook wel Vendel genoemd) wil natuurlijk winnen in de ‘ploegenstrijd’. Naast de opkomst (1x per twee weken) gaan de Scouts een paar keer per jaar een weekend op kamp en wordt het seizoen afgesloten met een fantastisch zomerkamp.

 

Naast samenwerken en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts leren (een deel van) een opkomst te organiseren. De  Scouts worden op deze manier relatief zelfstandig en de ‘oudere’ Scouts worden op deze manier voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

 

 

 

Wil je meer weten over de Scouts, of wil je een keer een opkomst meedraaien? Mail dan naar scouts@vanswietengroep.nl