Verslag scouts 13 mei 2023

Geplaatst op 24 mei 2023

Lees meer

Opkomst 29-04-2023 Scouts

Geplaatst op 11 mei 2023

Lees meer

Verslag scouts 15 april 2023

Geplaatst op 28 april 2023

Lees meer

Verslag opkomst Scouts 1 april 2023

Geplaatst op 12 april 2023

Lees meer

Verslag Scouts 4 maart 2023

Geplaatst op 15 maart 2023

Lees meer

Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Kom dan bij de Scouting van Swietengroep en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts. Samen met je nieuwe vrienden, zowel jongens als meiden,  doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Kook op je eigen kampvuurtje, navigeer je door middel van verschillende routetechnieken door de natuur, pionier samen een fantastisch bouwwerk maar ook expressie, sport en spel komen voorbij. Eigenlijk alles wat JIJ leuk vindt gebeurt bij Scouting.

Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. De Scouts zijn opgedeeld in ‘ploegen’ een ploeg (ook wel Vendel genoemd) wil natuurlijk winnen in de ‘ploegenstrijd’. Naast de opkomst (1x per twee weken) gaan de Scouts een paar keer per jaar een weekend op kamp en wordt het seizoen afgesloten met een fantastisch zomerkamp.

Naast samenwerken en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts leren (een deel van) een opkomst te organiseren. De  Scouts worden op deze manier relatief zelfstandig en de ‘oudere’ Scouts worden op deze manier voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Wil je meer weten over de Scouts, of wil je een keer een opkomst meedraaien? Mail dan naar scouts@vanswietengroep.nl