Scouts opkomst zaterdag 9 oktober

Geplaatst op 21 oktober 2021

Lees meer

Pionieren en tochtechnieken

Geplaatst op 8 oktober 2021

Lees meer

11 september: overvliegen

Geplaatst op 23 september 2021

Lees meer

Zomerkamp Scouts (dag 2)

Geplaatst op 14 juli 2021

Dag 2 van het Scouts zomerkamp .......

Lees meer

Zomerkamp Scouts (dag 1)

Geplaatst op 13 juli 2021

Een verslag van de eerste dag van het zomerkamp van de Scouts ......

Lees meer

Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Kom dan bij de Scouting van Swietengroep en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts. Samen met je nieuwe vrienden, zowel jongens als meiden,  doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Kook op je eigen kampvuurtje, navigeer je door middel van verschillende routetechnieken door de natuur, pionier samen een fantastisch bouwwerk maar ook expressie, sport en spel komen voorbij. Eigenlijk alles wat JIJ leuk vindt gebeurt bij Scouting.

Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. De Scouts zijn opgedeeld in ‘ploegen’ een ploeg (ook wel Vendel genoemd) wil natuurlijk winnen in de ‘ploegenstrijd’. Naast de opkomst (1x per twee weken) gaan de Scouts een paar keer per jaar een weekend op kamp en wordt het seizoen afgesloten met een fantastisch zomerkamp.

Naast samenwerken en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts leren (een deel van) een opkomst te organiseren. De  Scouts worden op deze manier relatief zelfstandig en de ‘oudere’ Scouts worden op deze manier voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Wil je meer weten over de Scouts, of wil je een keer een opkomst meedraaien? Mail dan naar scouts@vanswietengroep.nl