Verslag winterkamp welpen

Geplaatst op 5 februari 2019

Lees meer

Opkomst 26-01-2019

Geplaatst op 5 februari 2019

Lees meer

Op avontuur met Hennie hopvrouw

Geplaatst op 5 februari 2019

Lees meer

Stamweekend 2019

Geplaatst op 24 januari 2019

Lees meer

Welpen Kerstopkomst 15 december 2018

Geplaatst op 15 januari 2019

De laatste opkomst van het jaar en dan is het tijd voor Kerst en hier hoort natuurlijk lekker eten bij. Pannenkoeken stonden op het menu en naar het toetje moest gezocht worden......

Lees meer

Junior Wampex

Junior Wampex Vledder: zaterdag 9 maart 2019

Ook dit jaar wordt de Junior Wampex Vledder georganiseerd door de scoutinggroep Van Swieten, in samenwerking met een groep enthousiaste vrijwilligers.

Er zijn opnieuw 2 categorieën: van 10 t/m 13 jaar (A-route) en van 14 t/m 16 jaar (B-route) De ouderen krijgen een langere tocht en een moeilijkere routebeschrijving voorgeschoteld. De tocht voor de jongsten is ca 11 km, voor de oudsten ca 14 km.

Wat is een Wampex?

Wampex staat voor: Weekend Amfibie Expeditie. Deze nachtelijke zoektocht voor volwassenen wordt elk jaar in Vledder in januari georganiseerd. De Wampex is een oriëntatietocht met opdrachten en puzzels. Het komt vooral aan op samenwerking, behendigheid, gezond verstand en doorzettingsvermogen.

De Junior Wampex wordt ’s avonds gehouden. Er wordt dus ook gedeeltelijk in het schemer en donker gelopen. De tocht loopt zo veel mogelijk door het bos of over paden. De Junior Wampex is een pittige uitdaging. Je moet een stevig eind kunnen stappen, iets weten van routetechnieken, goed kunnen samenwerken met de rest van de ploeg en kunnen doorzetten. De Junior Wampex is niet voor watjes! Voor jongeren met weinig ervaring wordt er op vrijdag 1 maart een instructieavond gegeven.

Hou je van een uitdaging en weet je wat doorzetten is, vorm dan een groepje en schrijf je in voor de Junior Wampex 2019!

Organisatie: De Wampex wordt georganiseerd door de Scoutinggroep Van Swieten, in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers.

Het organisatiecomité bestaat uit Erik Nijboer (scouting), Ingrid Bruijne, Willian Betten, Jan Keetman (scouting), Peter de Jonge, Huib Dekker en Chris Vanwinsen (scouting).

Contact

voor alle info kan je mailen naar: juniorwampex@vanswietengroep.nl Je kan ook contact leggen via Facebook . Volg ons op Facebook: Junior Wampex Vledder 2019

Vrijwilligers gezocht: Wij zijn ook nog op zoek naar een aantal volwassenen die willen helpen, als posthouder, hindernissen bouwen, …

Heb je belangstelling, mail dan naar:juniorwampex@vanswietengroep.nl