Verslag Welpenopkomst 13 mei 2023

Geplaatst op 24 mei 2023

Lees meer

Verslag opkomst Welpen 29-04-2023

Geplaatst op 11 mei 2023

Lees meer

Welpenopkomst Sint Joris zaterdag 15 april

Geplaatst op 26 april 2023

Lees meer

Ouder kind opkomst welpen 1-4-23

Geplaatst op 12 april 2023

Lees meer

Verslag opkomst 18 maart 2023

Geplaatst op 29 maart 2023

Lees meer

Welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om één keer in de twee weken iets spannends te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle!

Wat zijn Welpen?

Welpen zijn eigenlijk jonge wolven die spelen in de rimboe. Het verhaal van het Jungle Book (Rudyard Kipling) staat centraal bij de activiteiten die we tijdens de opkomsten doen. Jij gaat straks dus spelen in de Jungle samen met andere Welpen. De leiding heeft ook namen die in het Jungle Book voorkomen, zo kun je bij de van Swietengroep, Raksha, Hathi en Bagheera tegenkomen.

 Wat doen we bij de Welpen?

We beginnen elke opkomst met het openen. Hierbij staan we in een kring om de vlaggenmast en wordt de vlag gehesen. Tijdens het hijsen van de vlag brengen we de Welpengroet en zeggen twee kinderen de Welpenwet op.

Daarna wordt in het kort verteld wat we die middag gaan doen. Dit kunnen heel verschillende dingen zijn zoals: knutselen, een (bos)spel, hutten bouwen, speurtocht, toneel maar ook het leren van scoutingtechnieken zoals knopen, pionieren, kompas, vuur maken en EHBO. Tijdens de opkomst krijgen we in ieder geval één keer iets te drinken. Als de opkomst is afgelopen sluiten we weer bij de vlag en nemen we afscheid van elkaar.

Ben je 10 of 11 jaar dan ‘vlieg’ je over naar de volgende speltak, de Scouts. Op alles wat je geleerd hebt bij de welpen, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Lijkt het je leuk om bij de Welpen te komen?

Om te kijken of je scouting leuk vindt mag je eerst drie keer een opkomst meedraaien. Het kan haast niet anders dat je hierna wil blijven en lid wilt worden van onze groep.

Als je een keer komt kijken, stuur dan even een mailtje naar: welpen@vanswietengroep.nl