Welpen opkomst 1 december 2018

Geplaatst op 5 december 2018

Een opkomst enkele dagen voor Sinterklaas, dan worden er natuurlijk pepernoten gegeten. Maar eerst moest er geknoopt worden, dit viel nog niet mee bij de meeste Welpen. Daarna hout zoeken en een vuurtje stoken .......

Lees meer

Instaleren en Crea bij de Welpen (17 november 2018)

Geplaatst op 27 november 2018

De nieuwe Welpen werden deze opkomst geïnstalleerd en werden op deze manier 'echte' Welpen. Daarna kregen de Welpen een heuse workshop kubistische portretten maken. En het resultaat was fantastisch ....

Lees meer

Welpenopkomst 3 november 2018

Geplaatst op 14 november 2018

De opkomst stond in het teken van de natuurwerkdag. Zo werd er een voederplankje of een houder voor een pindakaaspot gemaakt. Ook was er nog even tijd om een hut te bouwen ....

Lees meer

Welpenopkomst 20 oktober ‘Communicatie’

Geplaatst op 31 oktober 2018

Dit jaar geen groots opgezette Jota/Joti opkomst bij de van Swietengroep maar de opkomst van de Welpen stond wel in het teken van de Jamboree on the Air.

Lees meer

Welpenopkomst 6 oktober 2018

Geplaatst op 19 oktober 2018

Een opkomst in het teken van 'buitenleven' waarin we naast een speurtocht een bezoek brachten aan de open dag van de brandweer Vledder. Tot slot in een ritje met een brandweerauto teruggebracht naar het Praathuis.

Lees meer

Welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om één keer in de twee weken iets spannends te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle!

Wat zijn Welpen?

Welpen zijn eigenlijk jonge wolven die spelen in de rimboe. Het verhaal van het Jungle Book (Rudyard Kipling) staat centraal bij de activiteiten die we tijdens de opkomsten doen. Jij gaat straks dus spelen in de Jungle samen met andere Welpen. De leiding heeft ook namen die in het Jungle Book voorkomen, zo kun je bij de van Swietengroep, Raksha, Hathi, Ikki en Bagheera tegenkomen.

                 .                      

 Wat doen we bij de Welpen?

We beginnen elke opkomst met het openen. Hierbij staan we in een kring om de vlaggenmast en wordt de vlag gehesen. Tijdens het hijsen van de vlag brengen we de Welpengroet en zeggen twee kinderen de Welpenwet op.

Daarna wordt in het kort verteld wat we die middag gaan doen. Dit kunnen heel verschillende dingen zijn zoals: knutselen, een (bos)spel, hutten bouwen, speurtocht, toneel maar ook het leren van scoutingtechnieken zoals knopen, pionieren, kompas, vuur maken en EHBO. Tijdens de opkomst krijgen we in ieder geval één keer iets te drinken. Als de opkomst is afgelopen sluiten we weer bij de vlag en nemen we afscheid van elkaar.

Ben je 10 of 11 jaar dan ‘vlieg’ je over naar de volgende speltak, de Scouts. Op alles wat je geleerd hebt bij de welpen, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Lijkt het je leuk om bij de Welpen te komen?

Om te kijken of je scouting leuk vindt mag je eerst drie keer een opkomst meedraaien. Het kan haast niet anders dat je hierna wil blijven en lid wilt worden van onze groep.

Als je een keer komt kijken, stuur dan even een mailtje naar: welpen@vanswietengroep.nl