De bevers leren voor Zwarte Piet

Geplaatst op 10 december 2018


Sinterklaas heeft met Noa gebeld. Hij kan nog wel wat nieuwe Pieten gebruiken. Hij heeft gehoord dat wij misschien goede nieuwe Pieten kunnen zijn. Daarom heeft hij een aantal opdrachten aan Noa gegeven die we deze opkomst moeten uitvoeren.

De eerste opdracht is dansen. Noa doet het voor en wij doen het na. Wel moeilijk hoor! Zwaaien, strooien, klimmen en springen van dak naar dak. Na de eerste keer hebben we het een beetje in de gaten. We doen het nog een keer. Nu doen een aantal van ons het voor en doet de rest het na, of niet.

Na het dansen is de volgende opdracht spelen. We doen pepernotentikkertje. Een van ons is de tikker een ander krijgt een bak met pepernoten. Als je getikt bent moet je stokstijf stil blijven staan, als je een pepernoot op hebt gegeten mag je weer mee doen. De volgende opdracht is pakjes bezorgen. De explorers hebben samen met een aantal pieten tijdens hun opkomst een parcours voor ons gebouwd. Dit parcours moeten we over om aan het einde een pakje in de schoorsteen te laten glijden. Het lijkt net of we over de daken lopen. Erg spannend, maar het gaat ons goed af. Als we even moeten wachten totdat we weer het parcours op mogen drinken we warme chocolademelk, lekker hoor!

De laatste opdracht is creativiteit. Sinterklaas heeft alvast pietendiploma’s bij Noa gebracht, maar die kunnen nog wel wat kleur gebruiken. Een aantal van ons gaan aan de slag en gebruiken de mooiste kleuren. De anderen gaan nog een keer over het parcours. Dan is de opkomst alweer afgelopen. Alle pieten, eh… ik bedoel Bevers, gaan met een pietendiploma naar huis. Het was weer een leuke opkomst. Explorers, enorm bedankt voor het bouwen van het parcours.