De bevers varen op hun eigen kompas

Geplaatst op 29 maart 2018


Afgelopen zaterdag stond in het tegen van routetechnieken. Keet en Steven hebben de opkomst tot in de puntjes voorbereid en er stond de Bevers een leuke middag te wachten waarin meerdere routetechnieken werden beoefend.

Zoals altijd hebben we de opkomst geopend bij de vlag. Ook vandaag mochten we weer sportpretters begroeten, erg leuk dat jullie er weer bij waren! Normaal zwaaien we de papa’s en mama’s uit na het openen, maar vandaag mochten ze blijven. Keet en Rozemarijn hadden voor de ouders een informatiebijeenkomst voorbereid die ging over het NPK. Terwijl de ouders alles te weten kwamen over het leukste kamp van het jaar, leerden Steven en Rebbel de Bevers alles over verschillende soorten routetechnieken. Zo maakten ze kennis met de smileyroute, waarbij je goed moet kijken welke kant hij op kijkt. Er waren ook touwtjes met kralen eraan. Wanneer er één kraal aan het touwtje zat, moest je rechtdoor op een kruispunt. Twee kralen gaven aan dat je naar links moest en drie kralen dat je naar rechts moest. Heel leuk, want zo moesten we niet alleen goed tellen, maar ook onthouden waar het aantal kralen ook alweer voor stond. Maar by far de leukste routetechniek blijft het Beverkompas. Ooit ontworpen door Keet die elke windrichting een kleur heeft gegeven. Noord heeft de blauwe kleur, want in het Noorden is het vaak koud. Oost heeft de kleur groen gekregen van Keet, want in het oosten vind je veel bossen. Als je naar het zuiden gaat is het vaak warm. Daarom heeft het Zuiden de kleur rood. Het Westen heeft de kleur geel, want als je in het Westen op het strand ligt zie je zand en de zon. Tijdens het oefenen hebben de Bevers ook geleerd hoe ze de touwtjesroute kunnen combineren met het kompas, door op de juiste plek in het kompas de stippen te zetten: Groen is naar het oosten (rechts) en op het groene vlak dan ook drie stippen gezet).

Nadat de informatiebijeenkomst klaar was hebben we gezellig limonade gedronken en kregen we een lekker speculaasje erbij. Voor de ouders was er uiteraard koffie en thee. Na de limonade en de koffie gingen we met z’n allen naar het bos. Zo konden de Bevers aan de ouders laten zien wat ze geoefend hebben. In het bos waren alle soorten routetechnieken, zoals hierboven genoemd, terug te vinden, waarna we de route volgden. De ene keer kwamen we een kleur tegen, de andere keer een touwtje met kralen. Alle soorten waren door elkaar gehangen, waardoor we goed hebben kunnen laten zien hoe het werkt. Wat deden de Bevers het knap! Bij aankomst in Hotsjietonia hebben we afgesloten en kijken we terug op een mooie middag.

Groetjes van de Beverleiding

NOG BELANGRIJK
De Bevers kunnen tot 2 april zich opgeven voor het NPK. Zowel het aanmeldformulier als de betaling moet dan binnen zijn. Ouders hebben hierover een mail ontvangen.