Heel Hotsjietonia bakt…

Geplaatst op 26 november 2020


Als we in de arena komen brandt er al een lekker vuurtje. We gaan vandaag een appeltaart bakken op het vuur. Eerst maar eens bij het vuur kijken en onderzoeken hoe dat is gemaakt. We mogen ook zelf proberen vonken te maken. Dat lukt een paar bevers. Super knap!

Dan ineens zien we een man met een opgerolde vlag. Huh? Wat komt hij nou doen? Er zijn nog een paar bevers zonder das. Om een das te krijgen, moeten ze geïnstalleerd worden en daar is die man met de vlag voor. Een voor een worden de bevers zonder das naar voren geroepen en leggen hun linkerhand op de vlag. Ze zeggen de belofte op en krijgen vervolgens een das, badges voor op de blouse en een certificaat. Nu is iedereen een echte Bever.

Mandy wil graag ook in Hotsjietonia komen wonen. Door de installatie wordt zij beverleiding en Rozemarijn. Leuk zo’n nieuwe inwoner. Nu is het tijd om met de appeltaart te beginnen. Het ene groepje maakt het deeg en het andere groepje de vulling. Alles bij elkaar in de dutch oven en op het vuur zetten. Nu is het tijd om een aantal opdrachten te doen van de crazy88 wedstrijd die we samen met andere bevergroepen spelen.

Vanaf nu doen we iedere opkomst een paar van deze opdrachten. Omdat het alweer bijna tijd is gaan we van de taart proeven. Wat slagroom erbij en smullen maar. Heerlijk! Daarna afsluiten, de rest van de taart opeten en weer naar huis. Het was een smakelijke opkomst.