Terug in de tijd met Robin Hood- bever logeren

Geplaatst op 21 maart 2017


Zaterdag middag om 4 uur kwamen de bevers aan in Hotsjietonia. Deze opkomst begon wat later omdat de bevers bleven slapen!

Vandaag was er een speciale gast, Robin Hood was naar de bevers gekomen want hij had hulp nodig, hij dacht dat deze stoere bevers wel konden helpen. Iedereen kreeg 3 dukaten en moest deze goed verstoppen voor de gemene sheriff. Door een tik spel heeft de sheriff bijna alle dukaten afgepakt en rende snel het bos in om het geld aan de rijken te geven.

Om ons te beschermen hebben we eerst wapenschilden gemaakt met goede schutkleuren. Ook bedachten we een yell om de rijke af te schrikken. Toen we bijna klaar waren om ten strijde te trekken was er nog een verassing. Fleur Kleur was weer heel creatief bezig geweest en had super stoere Robin Hood hesjes gemaakt.

Onder leiding van Robin Hood begon onze tocht naar de rijken. Na een tijdje zoeken in het bos zagen we onze glinsterde dukaten in de hand van een rijke man. Door allemaal een takje in een gat te gooien kregen wij onze dukaten terug, maar dit was nog lang niet alles. Vanaf hier konden we de sheriff zien staan. We rende erheen en ondertussen schreeuwde we “plons plons plons het geld wordt weer van ons!” dit hielp want na een klein spelletje kregen we onze dukaten. Maar dit was nog maar de helft. Er stonden nog 2 rijken in het bos, door kleine spelletjes hadden we uiteindelijk het geld terug verdient.

Weer aangekomen bij Hotsjietonia hadden de stoere strijders reuze honger. Gelukkig was het eten al klaar, het was wel een bijzondere maaltijd. In de tijd van Robin Hood had niet iedereen bord en bestek. de tafel was bedekt met plastic daar lagen groene en roze pannenkoeken op. De stoop en poedersuiker moest dan natuurlijk uitgesmeerd worden met de handen. Met volle buikjes en zakken gevuld met dukaten was het tijd om de bedden klaar te maken en nog even vrij te spelen. Tijdens het vrij buiten spellen werd binnen het grote feest voorbereid. Voor het feest konden de bevers lichtjes, snoepjes, slingers en andere spulletjes kopen met hun dukaten bij de feestwinkel.

Buiten is het al heel donker maar binnen wordt nog door gefeest. Nadat iedereen moe is van het dansen krijgen we nog wat chips om bij het kampvuur op de eten. Het is nu al zo laat dat het tijd is om te gaan slapen. Na een pyjama race duiken we onze warme slaapzakken in. Lekker dromen over de spannende avonturen met Robin Hood.

Zodra de zon opkomt worden de eerste stoere bevers weer wakker. Robin Hood werd niet wakker van het zonlicht maar van allemaal kussens tegen zijn hoofd. Na een lekker ontbijt had Robin Hood nog een leuke verrassing! Jan kwam langs en leerde ons allemaal boogschieten, echt super stoer!

Voordat we weer naar huis gingen hebben we afscheid genomen van Fleur Kleur ( Kyra) Fleur trakteerde op zelfgebakken kleuren koekjes en kreeg een mooi cadeau van ons. Kyra bedankt voor al je inzet afgelopen jaren! We gaan je missen.

Nu is het toch echt tijd om naar huis te gaan, het was een super leuk weekend en de leiding is heel trots op de bevers die hebben geholpen met dit avontuur !