Verslag Installatie Bevers 1 april

Geplaatst op 12 april 2023


Het was een langverwachte dag voor een aantal van onze Bevers die al heel lang zonder das rondliepen. Gelukkig begonnen we gelijk na de opening met de installatie. Het was een drukte van belang, want er waren niet alleen 13 Bevers maar ook heel wat (groot)ouders en andere belangstellenden. Dus dat was best even spannend! Noa had alles voor het installeren als netjes klaar gezet: de vlag en 6 stapeltjes met dassen en insignes. Een voor een mochten de Bevers naar voren komen, een hand op de vlag leggen en de andere hand omhoog houden. Toen mochten ze de belofte nazeggen: Ik beloof  mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen. Daarna mocht een van de (groot)ouder of een opa of broertje de das omdoen en kregen ze alle insignes. Na de 5 Bevers was ook Fleur Kleur aan de beurt. Eerst moest ze een test doorstaan: alle Bevers wapperden heel hard met een groot gekleurd doek en daar moest ze 3 keer onderdoor lopen. Nadat dit gelukt was, mocht ze de leiding belofte opzeggen en kreeg ook zij de das en insignes. Nu horen ze er echt bij!

We deden na het installeren de ‘gewone’ activiteiten. De eerste was knopendans: een soort stoelendans, maar dan moest je een touw opzoeken en een knoop maken. Het werd als snel lekker modderig, maar dat hoort er bij :). Ze mochten zelf knopen verzinnen en dat lukte aardig goed. Een van de nieuwe Bevers die voor het eerst was, bleek een waren knopen-kampioen. Vervolgens gingen we aan de slag met bamboestokken en elastieken, oftewel bamboestieken. Ondanks dat het rommelig was – of juist dankzij – werd er heerlijk geknutseld en leuke bouwwerken gemaakt. Hoog tijd voor een pauze: even binnen op de bank wat drinken. Natuurlijk kregen we trek en dat kwam goed uit: de volgende activiteit was mini-pionieren met spekjes en zoute stokjes. Het lukte verbazend goed om eerst te bouwen met al dat lekkers en pas daarna alle op te smikkelen. We hadden aan het einde nog precies genoeg tijd om de levende knoop met elkaar te doen. We begonnen in een kring en gaven elkaar een hand, maar niet aan degene naast je. Na heel wat gepuzzel kwamen we weer uit elkaar en wat bleek: we hadden 2 cirkels gemaakt!

Tussendoor werden er grapjes uitgehaald en dat hoorde er zeker bij 1 april. De leiding had voor de grap de vlag ondersteboven gehangen en dat duurde tot het einde voordat de Bevers dat zagen.

Tot de volgende keer, dan maken we een begin met de decoratie voor het NPK (en we hopen natuurlijk dat veel Bevers met ons het avontuur aan gaan!).

Groetjes van de Beverleiding