Explorer kampverslag dag 2

Geplaatst op 22 juli 2018


Zondag 22 juli
Kampdag 2:

Het is een mooie ochtend, de zon schijnt. Normaal zijn wel heel blij met de zon maar niet als de zon vol op de tentjes schijnt. Een wekker is niet nodig want we worden de tentjes uitgebrand. Jarno heeft zijn hangmat mee dus die heeft er geen last van. Arjan, Tijn en Jarno Ma. hebben buiten onder het grote zeil geslapen.

De ochtend begint met koffie. Zoals de explorers het omschrijven :” echte mannen koffie”
De afwas methode”als het nat is, is het schoon” was toch minder prettig toen de toen de koffie naar statesaus smaakte.

De lunchpakketjes worden klaargemaakt en we stappen in het busje. Het busje stopt weer in Ovivat. Dit is de plaats waar 15 mooie E-scoots op ons staan te wachten. En wat doe je nou met een E-scoot?
Het is een step met een accu. De accu zit in een rugzakje die je op krijgt. Er zitten 3 standen op de E-scoot, low, medium en high. In de uitleg werd gezegd dat we het de hele rit op medium moesten houden. En toch crossen de explorers door de bossen met 45 km/uur over hobbels, door plassen, smalle paadjes en heuvels.
Heuvel af is vooral heel erg leuk en heel erg snel.
Overal modder, de wind door je haren, zand in je ogen en bijna van de step afstuiteren door de hobbels is toch perfect! Helemaal met het mooie uitzicht van de ardennen.
Sommige mensen waren er goed in en sommige niet. Van Frank moet er in het verslag komen dat hij de beste was. Erg goed in afsnijden was hij wel.
Erg leuk was ook dat er veel plassen waren. Vooral leuk om door heen te rijden als er iemand naast of achter je rijd. Jarno Me. was daar erg goed in.

Na het E-scoot avontuur rijden we ongeveer 3 kwartier om bij de devilkart/trike aan te komen.
Snel eten we wat en luisteren naar de uitleg.
We staan boven op een skihelling en voor ons staan karts en driewielers.
Je gaat in het voertuig zitten en raced naar beneden. Scheurend probeer je niet uit de bocht te vliegen. Ook is het nog een hele opgave om in het karretje te blijven zitten met alle hobbels. Sommige explorers zie je wel 3 meter door de lucht vliegen. Lekker tegen elkaar racen en veel lachen.
En nu komt de ervaring van een explorer met de karts: Ik (werner) en Jarno Me.
waren bij het davel kart een race aan het doen dit ging wiel tegen wiel naar beneden tot dat ik Jarno een iets te harde tik gaf waardoor Jarno zijwaarts voor mijn kart te recht kwam .
Dit liep gelukkig goed af en we gingen uiteindelijk wiel tegen wiel verder naar beneden.

België lijkt soms wel een sprookje, gekleurde huisjes en schattige pleintjes met fonteinen en veel bloemen. Door smalle weggetjes en steile helingen rijden we naar een bos.
We zijn opzoek naar een plek om te zwemmen. Via Google maps zien we een meertje. We lopen erheen, de hike is best lang. Het meertje blijkt een vijver bij iemand in de tuin de zijn. Wat een teleurstelling, gelukkig stroomt er een riviertje en als echte nederlanders wordt er een dam gebouwd. Zo blijft het water staan en kunnen we alsnog even zwemmen!

Wat een druk programma hebben we vandaag gehad! Snel wordt macaroni gekookt. Al die leuke activiteiten kosten veel energie.

Nu zitten we rond het kamp vuur met een andere groep. We gaan nog een lange gezellig avond en nacht tegemoet.

Hoogtepunten: Vandaag hebben we warm water voor de afwas.
Laura en Cristel hadden ruzie met beestjes in de tent.
Myron en Jarno gingen hout sprokkelen en kwamen terug met een boom van 5 meter.
Als je sokken gaat drogen boven het vuur kunnen ze verbranden