Explorer kampverslag dag 5

Geplaatst op 26 juli 2018


De explorers worden langzaam wakker. Als je goed luisterd hoor je het riviertje stromen, ook hoor je het ritselen van de bladeren.

De ogen gaan open deze mooie ochtend. Als we om ons heen kijken zien we bomen, veel bomen maar ook veel slaperige gezichten. We hebben een korte nacht gehad maar iedereen heeft heerlijk geslapen in de buitenlucht.
Nog in de slaapzak eten we onze ontbijt pakketjes op. Ontbijt op bed! Lekker toch:)
Alle tassen zijn weer ingepakt en het bivak terrein wordt nog een keer nagelopen voor afval. Nu is het echt tijd voor het laatste deel van de never endig hike. Er zijn 2 opties, terug lopen tot de plek waar de busjes konden komen en met de busjes naar de camping of door lopen tot de camping.
De eerste 2,5 kilometer lopen we samen. Dan worden de zware tassen omgewisseld voor dagrugzakjes en er lopen 7 explorers rechtdoor richting de camping. We lopen nog ongeveer 3 kilometer en dan is de never ending hike toch echt afgelopen.

De zware tocht wordt beloond met een luxe lunch, er staan lekkere broodjes klaar. Ook is er vers fruit gehaald. Lekkere aardbeien kersen en appels.
Na dit feestmaal hebben we nog even vrije tijd en om 14:00 draaien de motoren van de busjes weer, we zijn onderweg naar een rodelbaan! Hardstikke leuk maar na een stukje rijden komen we er achter dat de rodelbaan gesloten is. Dit helpt weer bij de cursus omgaan met teleurstelling. Jammer, maar er zijn genoeg andere leuke dingen te doen hier! De busjes gaan weer rijden maar nu richting de watervallen van co. Onderweg rijden we langs een bowlingcentrum en de plannen veranderen. Niet iedereen is zo fan van bowlen en daarom gaan een paar explorers de winkels in om ijsjes te eten terwijl de andere explorers bowlen. Ook worden er bedden en banken getest. We hebben besloten om de dunne matjes door een kingsize bed te vervangen. Het past niet in het busje anders hadden we het mee genomen.
Na een uur komen de bowlers weer naar buiten. De meeste vonden het wel leuk. Een groot rood bord met “snackbar” trekt de aandacht, Tijd voor milkshakes! Lekker koud en verfrissend, zo kunnen we de warmte weer in.
Snel worden er nog boodschappen gedaan voor de eind bbq. Spareribs, worstjes, stokjes, hamburgers en frikandellen worden in de kar gegooid.
Met tassen vol lekkers vertekken de busjes weer richting het kamp terrein. Op de terugweg wordt er aandachtig naar de tour de france geluisterd, ze blijven zelfs nog in het busje zitten luisteren als we op de camping aankomen.

Het rooster wordt boven het vuur gezet en Frank de grillmaster zorgt dat het vlees niet aanbrand. Ook hebben we salade en stokbrood.
Met gevulde buikjes praten we na over de dag en het kamp, het is weer een mooie dag geweest.
Een uur na het eten lopen we richting het terras van de camping. Dit is het laatste zomerkamp van Lia en Frank. Frank na 3 en lia naar vele jaren explorer begeleiding.
Als afscheid bestellen we wat drinken en worden er wat afscheidspraatjes gehouden. Ook krijgen Werner ,Jarno Me. en Cristel een insige voor hun inzet dit jaar en het orgsniseren van het zomerkamp.
De gezellig avond wordt verplaats naar ons kampterrein en we gaan verder rond het kamp vuur. Er wordt nog een paar keer blackstories gespeeld.
Alle tentjes zijn al afgebroken dus er wordt een groot zeil op de grond gelegd waar de matjes en slaapzaken op gelegd worden. We slapen weer onder de sterren vanavond. Myron, Werner en Jarno Me. hebben hun hangmat tussen de bomen over het pad naast de camping gehangen, nu maar hopen dat er geen nachtwandelaars over het pad gaan lopen.
Het vuur wordt gedoofd en de rust keert terug op het kamp terrein. In de slaapzak is het lekker warm, nog even naar de sterren kijken en luisteren naar de krekels en dan vallen er steeds meer ogen dicht. Het geluid van de krekels wordt overtroffen door gesnurk en dat is het teken om echt te gaan slapen. Morgen is de laatste kampdag.

Hoogtepunten
– We hebben 2 echte super scouts, Tijn en Jarno Manden hebben met das om geslapen.
-Tijn snapte de drinkmachine niet en drukte op knopjes tot er allemaal ijsklontjes uit kwamen, er stond geen beker onder
-Werner was er van overtuigd dat een stuk ananas een stuk kip was, de kip smaakte al raar
-Richard is zo lang dat hij tegen de lampen van het terras aan loopt