Explorers kampverslag dag 6

Geplaatst op 1 augustus 2018


De laatse dag van het kamp is aangebroken. Door de warmte, weinig slaap en drukke activiteiten is het een hele vermoeiende week geweest.

Het is nog maar 10:00 uur en het is al 30 graden. Op het open veld is het niet uit te houden. Daarom besluiten we eerste alleen de tassen in te pakken en daarna door te gaan naar een leuk zwemmeer.

Het zwem meer is ongeveer een half uurtje rijden vanaf de camping. Daar aangekomen zien we plauteus in het water drijven. Daar kun je op liggen of vanaf springen. Ook zijn er verschillende steigers waardoor je tot ver over het water kan lopen. Als we verder om ons heen kijken zien we een water trampoline met verschillende dingen er om heen waar je op kan springen.
Vooral de water trampoline is erg populair.

Na de verfrissende uurtjes gaan we door naar de laatste uurtjes van het kamp. Snel worden de spullen ingepakt en we zijn klaar om naar huis te gaan. Als we van het terrein afrijden kijk ik nog even naar het plekje waar net nog ons kamp stond. Wat is het toch een mooie bijzondere week geweest.
De muziek wordt hard aangezet en de busjes crossen door België zo de grens over.
Het is tijd voor de eet stop. In Venlo gaan we op zoek naar de Mcdonalds. Het eten werd op tafel gezet en Arjan had blijkbaar geen zin in Mcdonalds want hij werd niet goed.
Met de ambulance is hij naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.
Dat was schrikken zeg! De explorers wachten in spanning af op meer duidelijkheid. Het blijkt dat het nog lang kan duren voor hij het ziekenhuis uit mag.
De explorers vertrekken weer naar Vledder zonder Arjan en Frank.
Wat een rare afsluiting van het kamp is dit. De terug weg is de busjes is het wat stil maar langzaam komt de sfeer er weer in. De kamp playlist wordt aangezet en hard mee zingend komen we steeds dichterbij Vledder.
Het kamplied is geworden ” op het leven van Ancora” dit lied staat dan ook hard aan als we om half 12 bij de lange wanden aankomen.
Er staat veel familie te wachten, eerst wat zweterige knuffels en dan snel de busjes uitpakken!
Omdat de groep niet compleet is doen we de afsluiting van het kamp in het nieuwe seisoen over. Ook nemen we dan afscheid van Lia en Frank.
Lia en Frank bedankt voor jullie inzet en gezelligheid deze jaren!
Met Arjan is alles goed gekomen.

Dit verslag heeft wat vertraging gehad maar het is er nu! De verslagschrijfster moest kiezen tussen Italiaanse ijsjes eten of een verslag schrijven.
Bedankt voor het lezen van alle verslagen en alle explorers bedankt voor de gezelligheid! We kijken terug op een mooi kamp.

Hoogtepunten:
– Jarno en Myron gooien de laatste nacht hun stoel op het vuur, die hebben ze toch niet meer nodig!
– Arjan doet heel veel salto’s van de watertrampolie
– Het stokpaard eenhoorn wordt bij het kampterrein van Rotterdam opgehangen als cadeautje
– de andere hoogtepunten ben ik al weer vergeten, maar het hele kamp was een hoogtepunt voor mij! Wat was het leuk.

Groetjes Cristel