Pizzaavond

Geplaatst op 8 april 2022


De avond begon rond 19.30 met een bespreking over het zomerkamp naar Engeland en de klussen die daarvoor moeten worden uitgevoerd. Daarna werd er een kleine quiz over eten gespeeld waar het winnende groepje punten kon verdienen voor de strijd. Toen was het tijd voor de uitleg over waar we de rest van de avond mee bezig zouden gaan, er moesten in groepjes 2 grondovens worden gebouwd en daarop moesten pizza’s worden gemaakt.

Voor het bouwen en het vuur aan krijgen van de grondovens kregen we een uur, maar dit ging sneller dan verwacht. Na 15 minuten had het eerste groepje de grondoven al in gebruik, en het tweede groepje volgde snel na verscheidene pogingen om een grondoven van juist formaat te graven. De eerste van de twee pizza’s per groepje werden op de ovens gelegd, achteraf gezien was dit veel te vroeg, aangezien de pizza’s pikzwart aan de onderkant waren, maar nog lang niet gaar aan de bovenkant.

De tweede lichting pizza’s was een groter succes. De onderkanten waren mooi bruin en de bovenkanten waren gaar. De jury proefde van beide pizza’s een stuk en het groepje dat bij de quiz won, was op dit onderdeel ook de winnaar. Daarna moesten de ovens alleen nog worden opgeruimd, binnen moest er worden geveegd en toen was de opkomst alweer voorbij.