Verslag opkomst 26 mei

Geplaatst op 13 juni 2018


Dit was een andere opkomst dan normaal, dit weekend was de Sterrebos dag. De scouting mocht bij de Sterrebos dag ook op 2 plekken een activiteit verzorgen. We werden opgesplitst in twee groepen en elke groep ging bezig met een activiteit opbouwen. Op locatie 1 werd er met een kabelbaan over de sloot gevlogen. De eerste waaghals die over de sloot durfde te vliegen was een 70 jaar oude man.

Op locatie 2 werd een parkoers uitgezet waarbij je eerst met een net naar boven moest klimmen en daarna door 5 banden bungelend naar de overkant proberen te komen. Als je heelhuids was overgekomen mocht je nog 10 meter over een hele onstabiele Slack line lopen, wel met een beetje hulp van die behulpzame Explorers. Daarna kon je over een wokkel gemaakt van 2 balken en wat plankjes.

Om onze lege maag te vullen die helemaal leeg waren door het harde werken werden er ’s avonds pannenkoeken voor ons gebakken.

Op het programma stond dat er ’s avonds een groot avondspel georganiseerd werd door de scouting maar door de weinig aanmeldingen hebben we dat niet door laten gaan.

Vrijdag 15 juni, is er een doordraaidag. Er komen 4 scouts kijken hoe de explorers opkomst  er uitziet. Wat we gaan doen, blijft een verrassing. Maar in ieder geval wordt het georganiseerd door de explorers.