Vlaggenjacht en zaklampspel

Geplaatst op 9 december 2020


Op vrijdag 13 november stond er weer een opkomst op het programma. Deze opkomst werd georganiseerd door Sten en Mees. Helaas kon Mees er deze opkomst niet bij zijn en moest Sten de opkomst dus in zijn eentje organiseren.

Ik ben gevraagd om Sten een beetje te helpen en ik ben ook eerder gekomen (zoals de organisatoren altijd doen) om alles klaar te leggen. We begonnen de opkomst met het maken van een vlag. We werden ingedeeld in 2 groepjes en we kregen een stuk witte stof. Op dit stuk witte stof mocht je dan met stiften wat dingen tekenen. Nadat we de vlaggen gemaakt hadden gingen we een vlaggenjacht doen. Dit houdt in dat het ene groepje de vlag verstopt en dat het andere groepje deze vlag dan moet zoeken. Hierbij mag het groepje die de vlag verstopt had, de zoekers tikken.

Helaas was deze vlaggenjacht uiteindelijk niet heel erg goed geslaagd mede doordat er dus maar 1 organisator was en het ervoor zorgen dat het een geslaagd spel werd daardoor niet helemaal goed ging. Dit was niet heel erg, het was best leuk. Na 1 ronde van de vlaggenjacht gedaan te hebben, hadden we een pauze. Na deze pauze hebben we besloten om iets anders te doen omdat we de vlaggenjacht dus niet zo heel erg leuk vonden.

We gingen een zaklampspel doen. Er was hierbij een bepaald punt waar men heen moest maar er zaten mensen bij met een zaklamp die jou dan moesten afschijnen (met de zaklamp). Het doel was om op een bepaald punt te komen zonder afgeschenen te worden. Na dit zaklampspel was de opkomst alweer voorbij en gingen we stoppen. Uiteindelijk was het een leuke en geslaagde opkomst.

Berend Oostenbrug