De scouts maakten de bossen van Doldersum onveilig

Geplaatst op 30 april 2018

Afgelopen weekend waren de scouts weer te vinden op het kampeerterrein in Doldersum.


Vrijdagavond om 18:30 vertrokken 15 scouts, nadat ze hun bagage in de kar gedumpt hadden, op de fiets richting Doldersum. Bij aankomst stond er ranja klaar, en dit was ook wel nodig door het onzettend mooie weer waarvan we het hele kamp hebben kunnen genieten. Nadat iedereen wat gedronken had was het tijd om het kamp op te bouwen.

De tenten stonden snel en Amber had 2 hangmatten meengenomen die met wat hulp van de leiding gespannen werden tussen de bomen.

Om half 10 werden de scouts meegenomen naar de locatie voor het avond (schijn)spel. De scouts kregen de opdracht de breaklights te stelen die op een stapel in het bos lagen. Werden ze afgeschenen en kon de zoeker ze bij naam noemen, dan moesten ze weer terug naar het startpunt. Na 2 rondes, waarin sommige scouts erg fanatiek waren en anderen heel creatief waren in het verstoppen van hun identiteit (truien ruilen, hoofd verstoppen onder trui of jas enzovoort). waren de scouts er wel klaar mee en was het ook weer tijd om terug te gaan naar het kampvuur.

Nog even wat drinken en iets lekkers en toen was het alweer tijd om te slapen. Amber en Merel sliepen die nacht heel dapper in de hangmatten, de rest sliep in hun tent.

Zaterdagochtend werd er na het ontbijt een laddercompetitie gespeeld. In groepjes van 2 kon je elkaar uitdagen om zo in hoogte op de ladder te stijgen.

Na de lunch brandde de zon er flink in dus hebben we wat waterspelletjes ingelast. Eerste een water estaffette gevolgd door blind volleybal met een waterballon.

Toen iedereen wat afgekoeld was werden de eerste voorbereidingen voor het avondeten getroffen; er moesten namelijk grondovens gemaakt worden, hout gehaald worden en allerlei groenten gesneden worden. om een uur of 6 zat iedereen aan een lekkere boerenomelet met turks brood. Ook waren er gourgettes met {…} vielen iets minder in de smaak.

Nadat alles opgeruimd was kwam er nog een toetje achteraan. Waarna iedereen een uurtje voor zichzelf had.

S’avonds werd er nog levend stratego en toen het donker was nog een afschijnspel gespeeld en na nog een uurtje aan het kampvuur was het wederom bedtijd.

Maar… Die nacht waren de tenten erg leeg want de 10 van de 15 scouts (en 2 van de 3 leiding) verkozen de toren boven hun tent.

Zondagochtend om 8:40 kwamen zij terug voor alweer het laatste ontbijt. De tenten en keuken werden daarna weer opgeruimd (door het fantastische weer bijna droger dan dat we ze meegenomen hadden). Om half 11 was alles opgeruimd en hadden we nog anderhalf uur te vullen voor we weer naar huis konden fietsen.

Deze tijd werd besteed met enkele potjes “Ninja”, gevolgd door een laatste glas ranja voordat we op de fiets stapten.

Wil je de foto’s van dit kamp terugkijken?

Klik dan hier

Mededelingen

  • aankomende vrijdag 4 mei helpen we weer bij de herdenking. Als je meedoet stuur dan even een mailtje naar scouts@vanswietengroep.nl. We verwachten je dan vrijdagavond om 19:15 bij de Tippe.
  • De opkomst van 5 mei wordt imv bevrijdingsdag verplaatst naar 12 mei.