Opkomst scouts 16 mei 2020

Geplaatst op 29 mei 2020


Yes vandaag mochten we eindelijk weer een ‘normale’ opkomst draaien. Nouja normaal was het eigenlijk niet, want openen met 1,5 meter tussen iedereen is wel een beetje gek. Ook het handen desinfecteren voor en na de opkomst en een programma verzinnen met 1,5 meter afstand is ook weer wat nieuws. Maar van nieuwe dingen kan je een heleboel leren, dus wij als leiding gingen de uitdaging aan.

Na het openen was het tijd om te kijken of de scouts de knopen al waren verleerd. Gelukkig wist iedereen nog wel een paar knopen. Alle scouts kregen hun eigen instructieblad met verschillende knopen, een meter paaltje en piotouw. Er werden mastworpen, paalsteken, schootsteken, diagonaal sjorringen en nog een heleboel andere knopen gemaakt. Na het knopen was het tijd voor iets actiefs, we gingen slagbal doen! We kwamen erachter dat als Bas de bal aangooide dat het nog best moeilijk was om de bal te raken. Gelukkig ging het tweede potje beter want dan mocht je de bal ook het veld in gooien. Nadat iedereen zijn energie kwijt was door slagbal gingen we ons zelf meegenomen eten en drinken benuttigen. Denk voor de volgende opkomst hier ook weer aan!

Toen de pauze voorbij was gingen we kubb spelen. In de tussentijd werd steeds omstebeurt een scout naar het doolhof geleid. Hier was het doel om zo snel mogelijk bij de toren te zijn. Wie de snelste was hoor je volgende opkomst. Met Kubbs was er ook eindelijk een winnaar en daarna was er nog even de tijd om met het buiten speelmateriaal te spelen. Daarna was het jammer genoeg alweer tijd om af te sluiten.

Tot over 2 weken!

Met vriendelijke groet,
De scoutsleiding