Scoutsverslag 1 oktober

Geplaatst op 12 oktober 2022


Vandaag was de eerste ‘echte’ opkomst van het jaar. De opkomst stond in het teken van kennismaken, want er zijn nieuwe scouts die vorige opkomst zijn overgevlogen en dit jaar is er een heel nieuw leiding team. Maar eerst was het tijd om afscheid te nemen van Yalenka en Bas. We bedanken ze voor hun jaren inzet bij de Scouts!

Na het openen was het tijd voor het eerste kennismakingsspel. De groep moest op lengte gaan staan zonder te overleggen. Binnen een zeer korte tijd was dit gelukt. Daarna gingen de Scouts nog op huisnummer en schoenmaat staan. Deze twee waren iets moeilijker om zonder te praten te doen, maar het is de Scouts wel gelukt!

Toen het spel was afgelopen maakten we vier groepen en gingen ze een A-frame pionieren. Het was mooi om te zien dat de ‘oudere’ Scouts de ‘nieuwe’ Scouts hielpen met het maken van een sjorring. Toen de driepoten stonden was het tijd om te oefenen met lopen. De ene groep had de tactiek sneller door dan de ander, maar uiteindelijk is het iedereen gelukt om heen en weer te lopen.

Nadat de a-frames weer opgeruimd waren was het tijd voor het ladderspel. We maakten groepjes van drie en ieder groepje moest een eigen teamnaam verzinnen. Het groepje mocht de twee teams die boven hun stonden uitdagen voor een opdracht en als je dan een opdracht won ging je een plekje omhoog. Er werden kaartentorens gebouwd, penalty’s geschoten, gebalanceerd op een boomstam en nog meer verschillende opdrachten uitgevoerd door alle teams. Uiteindelijk kwam er 1 winnaar uit en was het alweer tijd om de opkomst af te sluiten. De vlag wordt naar beneden gehaald en we zien jullie allemaal graag weer over twee weken!