17 december 2022

Geplaatst op 21 december 2022


Alweer de laatste opkomst van dit jaar. En zoals elk jaar is het ook dit jaar weer de kerst opkomst.

Met wel bijzondere tijd om te openen namelijk om 16.00 uur.

Na geopend te hebben snel naar binnen om te beginnen met de opkomst. Binnen was het gezellig aangekleed en tijd om te knutselen, er was keuze uit 3 verschillende dingen. Alle welpen gingen enthousiast aan de slag. Na het opruimen van het knutslen was het al tijd om te eten. Dit keer konden de welpen zelf hun eten maken. Dit keer stonden er tosti’s op het menu. Ze konden zelf kiezen wat ze erop wilden doen. Er was keuze uit onder andere de welbekende kaas ham en salami maar ook banaan, chocopasta, pindakaas, ananas en appel.

De eerste tosti moest zo ie zo iets zijn met kaas en wat anders maar geen gewone tosti combinatie.

Sommige welpen hadden wel 4 tosti’s gemaakt. Met als toetje ijs van Raksha alvast voor haar verjaardag. Natuurlijk was het na het afhappen tijd om buiten een spel te doen. Namelijk het douane spel. Dit keer moesten de kerstmannen/vouwen de elfjes tegen proberen te houden. De elfjes moesten proberen om kerstballen naar de overkant zien te smokkelen zonder getikt te worden door de kerstmannen/vrouwen.

Na de eerste ronde werden de elfjes en de kerstmannen/vrouwen gewisseld. Beide groepen hebben allebei 1 keer gewonnen. Na het spel was het weer tijd om naar binnen te gaan voor de kerstdisco. Met natuurlijk kerstnummers maar ook andere nummers. Al snel was het tijd voor het laatste nummer en daarna nog chocolade melk met kerstkransjes. En tijd om naar de vlag te gaan om af te sluiten. In plaats van elkaar een goede jacht te wensen wensten we elkaar een goede vakantie en een goed nieuwjaar.

 

Groeten de Welpenleiding en tot 7 januari.