Instaleren en Crea bij de Welpen (17 november 2018)

Geplaatst op 27 november 2018

De nieuwe Welpen werden deze opkomst geïnstalleerd en werden op deze manier 'echte' Welpen. Daarna kregen de Welpen een heuse workshop kubistische portretten maken. En het resultaat was fantastisch ....


Afgelopen weekend was het zover, de 3 overgevlogen welpen zouden geïnstalleerd worden. Lieke, Julian en Sam waren aan het begin van dit scouting seizoen overgevlogen van de bevers. Aangezien Raksha op het strand lag in een of ander zonnig oord, was het nu de beurt aan Ikki om de welpen te installeren. Eerst moesten de nieuwe welpen zien dat ze een van de installatie eisen konden. Daarna moest de belofte opgezegd worden die Ikki voor zei. Na de installatie stond er voor de aanwezigen koffie en thee klaar met een plak cake.

Nadat alle ouders weg waren, gingen we het praathuis in. Bernadette, de moeder van Sam, ging vandaag een workshop kubistische portretten maken geven. Een kubistisch portret is dat je op een stuk karton, een gezicht maakt met ogen, mond en neus. Op het gezicht ga je dan vlakken maken, welke verschillende kleuren krijgt. Nadat alle vlakken ingekleurd zijn, kan er met ecoline de vlakken en contouren van het gezicht geaccentueerd worden. De welpen gingen hier druk mee aan de slag, evenals Hathi, Ikki en Bagheera. Tussendoor dronken we nog ranja en speelden we hollandse leeuw. Na de pauze werden de portretten afmaakt en werd er nog even gevoetbald.

Daarna was het tijd om af te sluiten en naar huis te gaan. Bij de afsluiting werd Bernadette nog bedankt met een mooie yell.

Groeten de welpenleiding