Brandweer op bezoek

Geplaatst op 8 juni 2017


Vandaag kwam de Brandweer van Vledder op bezoek bij de welpenhorde. Vier brandweermannen en 3 kinderen kwamen met 2 Brandweerauto’s het terrein bij het Hordehol opgereden. De welpen kregen van Gerben Nijssingh uitleg over de grote brandweerauto. Aan de zijkanten zitten rolluiken waar allerlei handige dingen liggen opgeborgen zoals een bijl, extra slangen, kleine brandblussers, een brancard, kniptangen enz.

Toen mochten de welen even in de auto kijken. Achter de stoelen van de mannen (en 1 vrouw) hangen zuurstofmaskers en zuurstofflessen zodat ze dit onderweg naar een brand  kunnen aandoen. De ladder werd naar beneden gelaten en hieronder bleek een brancard verscholen te liggen. De welpen konden daarna met deze brancard een “slachtoffer”  vervoeren. Die was best zwaar  maar het lukte toch het “slachtoffer “op de brancard te krijgen en te vervoeren door met z’n allen samen te werken.

Toen was het tijd voor een ranja pauze want het was inmiddels  best warm geworden. Hierna konden de kinderen een rondje met de Brandweer Jeep rijden en een andere groep ging water in een helm overbrengen via een parcours met hindernissen.. Het werd bemoeilijkt door een zware Brandweerjas. Het volgende spel was een brandweer slang uitrollen en zo snel mogelijk weer oprollen. Toen werd er een wedstrijdje Brandweer-laarzen werpen gedaan en to slot een stoelendans met natte sponzen. De winnaars kregen een koekje. Maar toen begon het grote waterpret- feest; er werden 2 slangen gereed gemaakt en toen gingen de eerste welpen en leiding zich gereed maken voor het water-peleton. De wel

pen mochten om beurten met de slang op een pion die op het hoofd van een welp/leider stond richten en proberen om deze van het hoofd te krijgen. Natuurlijk werd de waterstraal  ook expres wat lager gehouden zodat degene met de pion drijfnat werd! De brandweer deed gezellig mee en gingen ook met elkaar in “gevecht”…! Kortom, het werd een natte boel maar dat deerde niemand! Even voor het afsluiten werd de brandweer bedankt met een paar yellen en kregen zij allemaal een presentje. Toen werd de brandweer uitgezwaaid en konden de -inmiddels weer opgedroogde- welpen en leiding hun opkomst afsluiten bij de vlag. Een paar welpen weten nu zeker dat ze later brandweer man/vrouw willen worden..!

Volgende keer weer een leuke opkomst over…. de natuur en bijen!

Groetjes, Raksha