De welpen leerden over de natuur

Geplaatst op 5 november 2016

De opkomst stond in het teken van de Natuurwerkdag. De welpen gingen meer leren over bomen, hun bloemen en vruchten. Ook werden de nieuwe welpen geïnstalleerd


Eerst werden Ikki, Julian, Selene, Eliaz, Bjorn en nog een Julian geïnstalleerd. De ouders en welpen en een paar vriendjes van hen verzamelden zich rond de vlag en Raksha vroeg de nieuwe welpen en Ikki naar de welpenwet en de platte knoop. Na een kwartier was iedereen geïnstalleerd en was er voor iedereen thee, koffie, ranja met een koek of cake.

Toen gingen de welpen in 3 groepen hun natuurkennis opvijzelen. Ikki legde uit dat de welpen bij 4 plaatjes van bomen ( eik, kastanje, beuk en spar) de juiste bloemen en vruchten moesten leggen. Dit ging best goed. Hierna vertok de horde naar het bos om een heus blote voetenpad te maken. Van takjes, mos, bladeren, gras, naalden en zand werden 4 mooie paden aangelegd. De meeste welpen gingen met blote voeten en gesloten ogen over de paden, een enkele hield de sokken of zelfs laarzen aan.

Toen was het tijd om tamme kastanjes te proeven. Deze werden door de leiding open gesneden en de welpen konden deze verder afpellen. Elke welp had in een aluminium bakje een paar kastanjes en wat olie en deze legden zij op het vuurtje die Travi (Gabe) had gemaakt. Het vuur was erg heet en sommige kastanjes verbrandden, maar de meeste welpen konden de tamme kastanjes wel eten. Met een beetje zout en peper was het een echt lekkernij!

Als afsluiting kreeg iedereen een Engeltje te paard, dit is een blokje kaas omwikkeld met spek . Met een grote coctailprikker werd deze boven het vuur gehouden en als de kaas zacht werd kon je deze eten. Ook erg lekker! Toen was het tijd om af te sluiten.

Alle welpen mochten nog wat tamme kastanjes meenemen en ook kregen zij een formulier voor de speculaasactie mee. Succes met de verkoop!