De welpen naar Noordwolde (dag 1)

Geplaatst op 14 juli 2019


Hallo allemaal,

Om 10 uur verzamelden we bij de Lange Wanden. Vanaf hier vertrokken we op de fiets naar camping de Meenthe in Noordwolde. Bij het kampterrein aangekomen hebben we de tenten ingericht en hebben we geopend. Tijdens het openen kwam de gespierde man (Jan David) en brigadier Peper (Raksha) vertellen dat er een silhouet was gespot op het veld.  Eerst maar even de vlag omhoog zodat de speurders kunnen gaan speuren. De welpen gingen bij het silhouet kijken om achter aanwijzingen te komen wat er precies gebeurd is door met een loop te speuren naar aanwijzingen. Ze moesten wel achter het lint blijven want anders werden de sporen uitgewist. Opeens was de gespierde man verdwenen en iedereen op het kampterrein werd ondervraagd of ze iets verdachts hadden gezien. Gelukkig waren er een hoop aanwijzingen die leiden naar de gespierde man en de boef. Yes 2 hoofdverdachten zijn gevangen genomen door de welpen.
Daarna was het tijd om een gevangenis en een legerbasis te bouwen van pallets. Hier werden de nodige gevangen al gevangen en werden er mooie dingen gebouwd.
Raksha en Hathi hadden ondertussen de kampdoop opgebouwd en iedereen moest er aan geloven om een goede speurder te worden. Zelf Werner en Jan David moesten deze kampdoop lopen en werden goed nat gegooid door de welpen.
Na de kampdoop hebben we lekkere macaroni of spaghetti gegeten met als toetje appelmoes of vanille yoghurt.
Als afsluiting hebben we levend stratego gedaan in het thema van speurders.
Toen was het alweer tijd om te gaan slapen.

Tot morgen!