EHBHO en een driepoot

Geplaatst op 10 maart 2022


Wat was het toch een mooi weer tijdens deze opkomst.

Wel was er al een grote plas op het veld die de welpen wel interessant vonden.

Al snel was het tijd om te openen en te gaan kijken wat we deze opkomst gaan doen. Anders hadden we winterkamp gehad maar dat ging dit keer niet door. De volgende opkomst wel.

Na het openen gingen we eerst ehbo tikkertje doen. Helaas kon het dit keer niet op het veld dus maar op het pad. Op een gegeven moment waren er wel 4 tikkers in het spel.

Na het tikkertje was het tijd om de ehbo kennis een beetje op te frissen. Dit werd met een dobbelspel gedaan. Voor sommige was dit nog wel lastig maar met hulp van de leiding kwam iedereen er wel uit. Alweer tijd voor drinken.

Na het drinken werd de groep in tweeën gedeeld. Een groep van de welpen is een tijd geleden met het insigne zakmes begonnen (dit zij de oudste welpen). De andere groep ging bezig met het knopen van een driepoot. Na een uitleg van Bagheera konden de welpen aan de slag. Met hulp van de andere welpen (die al klaar waren) kreeg elke welp een driepoot in elkaar. Helaas was de opkomst ook alweer voorbij dus moesten alle driepoten weer uit elkaar gehaald worden en opgeruimd worden.

De volgende keer hebben we dus winterkamp.

Hier komt nog meer informatie over.

Groetjes de Welpenleiding