Heitje voor een karweitje.

Geplaatst op 8 april 2022


Het was weer tijd voor een nieuwe opkomst. Deze keer waren er weer een aantal kinderen die een kijkje kwamen nemen bij onze horde. Na het openen was het knopenkwartier aan de beurt. Begheera ging met het groepje kijkers aan de slag met de platte knoop, de andere welpen mochten eerst langs Marala om de platte knoop te laten zien, sommige kregen de uitdaging om het met hun ogen dicht te doen. Daarna mochten ze door naar de schootsteek, mastworp en de achtknoop. Het kwartiertje was zo weer om.

Vandaag gingen we weer verder met het insigne natuur. Om onze dankbaarheid te tonen aan de camping, waar we altijd onze opkomsten mogen organiseren, gingen we vandaag wat terug doen door klusjes uit te voeren. De oudste welpen gingen met Kaa en Bagheera allemaal hout blokken verplaatsen. Een groepje welpen ging met Marala boomschors verspreiden over het parkeerplaats en een andere groep welpen ging met Haïti en Chili bladeren verzamelen. Jeetje wat werd er hard gewerkt en wat vloog de tijd snel voorbij. Eigenlijk was het het tijd om wat te drinken.

Echter was het voor de oudste welpen het stapelen van de houtblokken wel meer werk dan was voorspeld. Dus gingen wij met zijn allen naar hun toe om daar te helpen. Nadat iedereen daar ook zijn steentje (houtje) had bijgedragen hadden ze zeker. Van het harde werken had iedereen wel zin in een welverdiende beker drinken en koekje.

Door alle karweitjes die we gedaan hadden was de tijd alweer bijna voorbij was. Dus speelde we nog even een potje stratego en daarna was het alweer tijd om af te sluiten.

Wij willen alle welpen bedanken voor hun goede inzet van vandaag. Jullie zijn Kanjers!👍

Tot volgende keer,

De Welpenleiding