Hiken en EHBO

Geplaatst op 9 juni 2020


Weer een nieuwe opkomst voor de welpen.

Na het logboek en het openen vertelde Bagheera wat we gingen doen.

We gingen een hike lopen met EHBO opdrachten tijdens de tocht. Bagheera moest alleen de laatste dingen nog even klaar leggen op de tocht. Ondertussen deelde Kaa en Hathi de briefjes uit voor de tocht en konden we op pad. Het eerste stuk met Kaa als Tom Tom.

Na de eerste opdracht werden er 2 groepen gemaakt en in 2 groepen verder gelopen.

Onderweg kwamen we Bagheera ook tegen. Hij had zich verstapt en had een verstuikte enkel. De welpen wisten goed wat ze moesten doen en we konden toen weer verder. Bij elke opdracht was een letter te verdienen. Als alle opdrachten gedaan waren kon er met de letters een woord gemaakt worden. Gelukkig ging de welpen dit goed af.

Bij terugkomst van de tocht was het tijd voor pauze. De pauze was al snel voorbij. Dus maar weer verder met het programma. Dat was knopen. Alle welpen gingen enthousiast aan de gang met de knopen en al snel kon iedereen de platte knoop, schootsteek en de mastworp. Sommige welpen konden nog een aantal andere knopen en wilde dat ook graag laten zien. Sommige welpen waren al begonnen met een brancard pionieren.

Natuurlijk moest alles ook weer opgeruimd worden. Uiteindelijk was alles opgeruimd en hadden we nog even tijd op tikkertje te doen. Al snel was het tijd om weer naar huis te gaan.

Een goede jacht en tot de volgende keer.

 

Groeten de Welpenleiding