Hoe sterk is een ei?

Geplaatst op 19 april 2021


Het was afgelopen weekend weer tijd voor een opkomst van de welpen! Na het hijsen van de vlag was het eerst tijd om even wat energie kwijt te raken. Toen Hathi zei dat we wc-tikkertje spelen. Dat werd met veel gejuich ontvangen door de welpen. Ilse legde nog even voor de groep uit wat het precies was.  Niet alle welpen kende het spel. De bedoeling is dat als je getikt bent, je een beetje door je hurken gaat, en dan je arm als hefboom omhooghoudt. Als dan iemand de wc doortrekt, dan ben je weer vrij.

Toen de meeste energie eruit was, ging Bagheera uitleggen wat we gingen. Hij had een ei bij zich. Dat ei was kapot. Nu was de opdracht voor de welpen, dat ze per nest 4 eieren dusdanig goed beschermen zodat hij niet kapotgaat. Als de eieren ingepakt waren, zouden er drie tests gedaan worden. Namelijk of de eieren een van de pingpongtafel zou overleven, of dat het ei heel zou blijven als het tegen het praathuis gegooid zou worden, of dat het een worp van de bovenste ring van de arena zou overleven. De grote vraag was of het ei gekookt of nog rauw was.

De welpen gingen druk aan het inpakken met het verpakkingsmateriaal dat door Rakshia meegenomen was. Toen bleek dat Dimaz al met zijn ei kon voetballen, gingen Bagheera en Hathi gauw overleggen. Het bleek namelijk dat de eieren zo goed ingepakt waren, dat het weinig zin had om te test of een val zouden overleven. Dus werd de opdracht even anders. Wat moet er gedaan worden om de eieren kapot te krijgen! De valproef van de bovenste ring werd nog gedaan, alle eieren overlevenden dat.

De volgende test was hoeveel welpen op de eieren konden staan. Dat werd per nest getest. Er werd een ei over de 4 eieren gelegd, daarna gingen de welpen van dat nest om en om op de balk staan. Bij het rode en zware nest konden er 10 welpen opstaan. Zelfs dan bleef er een ei heen. Bij het blauwe nest waren er maar 8 welpen. En alle eieren waren nog heel. Dus moesten Kaa en Bagheera er maar bij op. En dat bleek toch iets te veel gewicht te zijn.

Het volgende op het programma was het knopenkwartier. We kunnen zien dat de welpen de knopen steeds beter in de vingers krijgen. Dus dat is erg mooi. Na het knopenkwartier gingen we verder met het insigne Samen. De bedoeling was dat de welpen per nest gingen overleggen wat wel mag tijdens een opkomst, wat niet mag tijdens een opkomst en welke regels ze aan willen passen. De regel dat ze in de bomen willen klimmen werd wel vaak benoemd. Heel leuk is wel om te zien dat alle nesten toch wel verschillende dingen hadden opgeschreven.

Nadat de regels doorgesproken waren, was er nog even tijd om een rondje Ratten en Raven te doen. Daarna was het weer tijd om af te sluiten. We wensten elkaar weer een goede jacht, en vertrokken naar de parkeerplaats.