Hutten bouwen en kookles

Geplaatst op 13 november 2019


Na een geslaagd Jota was het weer tijd voor een normale opkomst. Tijdens deze opkomst stond er hutten bouwen en koken op het programma. Maar eerst de bekendmaking van de nesten. Toen iedereen in zijn nieuwe of deels oude nest stond konden we openen. Het nest van Raksha (nest zwart) was aan de beurt om te openen.
Na de opening snel naar het bos om te beginnen met het hutten bouwen. Er werden mooie hutten gebouwd waar het hele nest tegelijk in kon en welke bij sommige meerdere ingangen of uitgangen hadden. De hutten waren niet zomaar gebouwd ze werden namelijk gebruikt bij het spelen van vlaggenroof. Na een korte uitleg van het spel gingen de welpen enthousiast aan de slag om de vlaggen van de andere teams te roven. Nest rood heeft uiteindelijk gewonnen met 2 vlaggen. Dat was wel op het nippertje want één van het nest rood was uitgegleden en bijna getikt gelukkig voor hun dus net niet.
Na een potje vlaggenroof was het tijd om weer terug te gaan naar het hordehol. Daar was Tavi al druk bezig met vuur maken voor het kook gedeelte. Alle welpen moesten aan tafel gaan staan met hun blik om daar verschillende ingrediënten in te krijgen. Bij sommige ingrediënten werd er door de kinderen gezegd dat het niet lekker was. Maar nadat het eten klaar was bleek het toch wel lekker te zijn en de meeste borden gingen dan ook leeg.
Tijdens het opeten kwamen er ook al wat ouders aan dus werd het tijd om af te sluiten. Na het afsluiten deelde Bagheera nog de lijsten voor de speculaas uit en de certificaten van de Jota.
De speculaas die je verkocht hebt kan je zaterdag  16 november vanaf 12.30 ophalen. Zo heb je alle speculaas binnen voordat je naar scouting komt.
Ook worden de volgende keer de nieuwe welpen geïnstalleerd. Hier hebben alle nieuwe welpen bericht over gehad.
Tot de volgende keer en een goede jacht gewenst.
De welpenleiding