Hutten bouwen en soep

Geplaatst op 30 september 2020


De tweede opkomst alweer van het seizoen. Ook dit keer begonnen we met de nieuwe traditie. Dit keer uitgelegd door Raksha. Na een keer geoefend te hebben konden we het voor het echt proberen. Nadat de vlag in top was gehezen vertelde Bagheera wat we vandaag gingen doen. Er moest eerst een hut gebouwd worden met 2 palen en een stuk zeil. Met hulp van de leiding lukte dit elk nest. Er werden gaten in de grond geboord om de scheerlijnen vast te kunnen zetten zodat de twee groten palen konden blijven staan.

Nadat iedereen zijn hut af was en had gekeken of het hele nest erin zou passen was het tijd voor drinken en een koekje. Dat ging er wel in na al dat bouwen. De ranja was als snel op dus tijd voor het volgende onderdeel. Hathi vertelde dat er soep gemaakt zou worden. Maar alle ingrediënten lagen verstopt in het bos, die moesten dus eerst gevonden worden. Met z’n allen naar het bos dus om te gaan zoeken. De eerste zak met ingrediënten was al vrij snel gevonden.

De andere nesten hadden er wat meer moeite mee maar na een tip hadden hun hem ook zo gevonden.
Weer terug naar het hordehol om de ingrediënten te snijden en een soepje te maken. De tijd gaat altijd snel al je druk bezig bent. Dus toen het tijd was om af te sluiten had nog niet iedereen zijn soep kunnen proeven.

Volgende keer is het overvliegen alweer. Dus dan krijgen we er een paar bevers bij en gaan er een aantal van onze welpen naar de scouts.

Tot de volgende keer.

Groeten de Welpenleiding