Kampverslag welpen dag 1

Geplaatst op 22 juli 2018


Zaterdag 21 juli 2018

Kampdag


1

Vandaag was het eindelijk zover, we gaan op kamp. Om 09:45 moesten we verzamelen bij de Tippe, hier vertrokken we om 10:15 op de fiets naar Noordwolde. Raksha had een indeling gemaakt, zodat de groep goed bij elkaar bleef. Raksha en Tavi zorgden ervoor dat bij het oversteken de weg geblokkeerd werd, en de welpen zodoende de weg veilig konden oversteken. Onderweg werden er veel liederen gezongen, ook hadden we een stop bij de familie Yspeert. Hier stond lekkere ranja klaar en een raketje.

Bij het kampterrein aangekomen stonden gelukkig alle tenten al en hoefden de welpen alleen de tent in te richten. Nadat iedereen een eigen plekje had gevonden was het tijd op het kamp te openen met de vlag. De welpen hebben een flessenpost gevonden, hierin stond S.O.S HELP ons schip is gezonken na een gevecht met het kraken. Ze dobberen nu ergens in zee. De leiding had een gevecht gehad met de kraken, dat hadden ze verloren waardoor het schip is gezonken. Ze dobberen al 2 dagen op zee, gelukkig hebben de welpen ze gevonden.

Hierna was het tijd om lekker te lunchen. Na het eten werd er een poort gepionierd, zwaarden getimmerd, geverfd enz. om het kamp piraat vriendelijk te maken. De welpen gingen naast de versiering voor het kamp ook verschillende dingen bouwen. Een van de creaties was een overdekte hut. Voor het avondeten was het nog tijd voor de kampdoop, alle kinderen hebben het overleefd. We hebben lekker macaroni gegeten, toen was het tijd voor de afwas. Nadat de afwas klaar was hebben nog een paar kinderen de kampdoop gedaan. Tijdens de kampdoop zijn de kinderen vermaakt met andere spelletjes door Tavi, Piet Piraat en Bagheera. Tavi moest ook nog en die is er niet droog van af gekomen. Na de kampdoop was het alweer tijd om tanden te poetsen en te gaan slapen.

J