kookopkomst 20 juni 2017

Geplaatst op 1 juni 2017


Voor deze kookopkomst gingen de welpen voor een keer openen in de arena. Nadat Tessa de vlag had gehesen en de wet had opgezegd, en er was voorgelezen uit het logboek, stelde een nieuw gezicht zichzelf voor. Jan-Peter kwam voor deze keer de leiding versterken met een paar extra handen.

Daarna gingen de welpen achter Mang aan naar het speelveld om een roofspel te doen. De welpen verdeelden zich in vier groepen. Elke groep moest naar een hoek van het speelveld. In het midden van het veld was een cirkel waar Mang en Raksha instonden. De welpen moesten proberen om uit de cirkel een pootafdruk te roven zonder te worden getikt. Ze speelden het spel met veel enthousiasme.

Nadat de cirkel leeg was geroofd gingen de groepjes tellen hoeveel pootafdrukken ze geslaagd waren te roven. Daarna deden we het spel nog een keer, maar nu met van elk groepje een welp in de cirkel. Vervolgens was het hoog tijd om te gaan koken, maar een flink regenbuitje maakte dat we eerst even moesten schuilen en dus gingen we vast limonade drinken.

Daarna gingen de welpen in dezelfde vier groepjes lekkernijen maken op vuur. Ze konden pizza’s maken, wentelteefjes en tosti’s, broodjes bakken en pannenkoeken. Iets na half vier was het dan tijd om ook nog een lekker toetje te maken: banaan met chocolade of krenten en rozijnen. Met volle buikjes sloten we daarna deze geslaagde kook-opkomst weer af bij de vlaggenmast.

Volgende keer komt de brandweer op bezoek.