Opkomst 1 juli 2017

Geplaatst op 3 juli 2017


Wij hadden zaterdag een bijzondere opkomst. Na het openen met de vlag en het voorlezen uit het logboek kregen drie van de gidsen het woord. Op basis van hun vele spelideeën en enthousiasme hadden zij deze opkomst voorbereid. Dat bleek praktisch toch lastig omdat er soms geschakeld moet worden omdat spelletjes korter duren dan gepland of groepjes kleiner zijn dan verwacht, waardoor er nog snel iets moet worden bedacht. Maar de welpen konden koekhappen, snoephappen, ei-lopen, waterflesvoetballen, spijkerpoepen en toen er vervolgens nog wat tijd over was bedachten ze snel dat ze ook nog een roofspel konden doen: in een cirkel lagen allemaal afdrukken van dierenpoten en de welpen moesten die zien te roven uit de cirkel zonder getikt te worden.

Toen was het tijd voor pauze en kwamen de eerste ouders aan. Na cake, koek, limonade en thee en koffie voor de ouders gingen de laatste met Raksha en Tavi mee naar binnen voor de kamp presentatie, terwijl de welpen enthousiast verder gingen met het roofspel. Nadat de presentatie over was kwamen de ouders buiten om nog een afsluitend spel te doen met de welpen.

De vierde gids had ook een spel voorbereid voor het insigne spelexpert, een vorm van Chinese muur tikkertje, en ging deze uitleggen. Nadat iedereen begreep wat de bedoeling was gingen zowel de ouders als de welpen enthousiast het spel spelen en toen was het ineens al over vier uur en dus tijd om af te sluiten. Dat vonden de drie andere gidsen wat balen omdat zij graag ook nog Hollandse leeuw wilden doen met de ouders, maar soms loopt een opkomst zo dat je meer bedacht hebt dan eruit komt, want tijd vliegt soms. Samen met de ouders sloten we vervolgens af en wensten elkaar een goede jacht.

Volgende opkomst gaan we zwemmen. We verzamelen dan om kwart over één bij de Tippe. Na de opkomst gaan we dan nog de jaarlijkse grote schoonmaak houden in het Praathuis. Alle ouders die kunnen helpen zijn gaarne uitgenodigd, want vele handen maken licht werk.