opkomst 7 maart

Geplaatst op 3 april 2020


Vandaag gingen weer met het insigne de wijde wereld verder deze keer ging het over schoon drinkwater.

Als eerste gingen we het abc waterspel doen. Er hingen op het gebouw kaarten met A, B en C. Marala stelde allemaal vragen over schoon kraanwater. De eerste paar vragen werden best wel dichtbij gesteld dus een stap van de welpen en ze waren er . Dus gingen we aan de andere kant bij het veld staan. En moesten we echt wel rennen om als eersten er te zijn. Al waren er ook welpen die rustig er heen liepen.

Daarna kregen alle welpen en leiding een nummer 1 of 2. Groep 1 ging een mini waterzuivering maken van petfles waar de bovenkant van afgeknipt werd. De bovenkant werd ondersteboven op de onderkant gezet. Daarin kwamen watten, schelpenzand en grind. Nu kwam de proef op de som kijken of het werkte. Bovenin ging slootwater en onderin kwam helder water. Deze water kunnen we vanwege de bacteriën die er in zitten niet drinken. Als je het wil drinken moet het eerst nog in een pannetje gekookt worden.

Groep 2 ging van de plastic soep uit zee een mooi kunstwerk maken. Wat een creativiteit spatten er van af. Menige poppetjes werden er van gemaakt. Een aantal waren nog druk bezig met hun kunstwerk. Toch was tussendoor even tijd nodig voor een pauze met ranja en koek. Een paar welpen wilde nog even verder met waterzuivering of met hun kunstwerk. Terwijl andere welpen even hun energie kwijt moesten met een rondje rennen.

Nadat iedereen klaar was mocht iedereen op zoek een stok met een V vorm. Dit noemen ze een wichelroede hiermee kun je op zoek gaan naar water. De ene welp had heel snel al een tak gevonden. Bagheera moest een van welpen helpen met zoeken van een tak. Zoeken naar water dat viel nog niet mee. Gelukkig werd er bij de douche natuurlijk wel water gevonden. Ook bij een emmer water werkte deze ook. Dus dit experiment was ook geslaagd.

Als laatste gingen we het waterputten spel doen. Per nest kregen de welpen een emmer. in het midden kwam een emmer met water. Ieder welp kreeg een plastic bekertje waarmee ze zoveel mogelijk water in hun emmer moesten krijgen. Dat leek makkelijk gezegd dan gedaan. Er zaten namelijk twee addertje onder het gras. Hathi en Marala mochten de kinderen tikken en die moesten dan hun beker leeg gooien. Bagheera en Kaa staken daar een stokje voor en hielden hun tegen. Nadat het water op was werd er met een hele grote stok gekeken wie het meeste water verzameld had. Nest rood had het meesten water. Toen was het tijd op af te sluiten.

Groetjes de welpenleiding

Mededeling

Voor de komende opkomsten komt er een programma dat thuis uitgevoerd kan worden. Het insigne Wijde wereld gaan we afronden en we gaan starten met het insigne Thuis. Daarnaast willen we jullie vragen om te gaan oefenen met knopen en minipionieren. Komend weekend is er een extra JOTI georganiseerd. Hier willen we ook aan mee gaan doen, als onderdeel van de insigne wijde wereld. Meer info volgt….