Opkomst Welpen 19-5-2018

Geplaatst op 29 mei 2018


We begonnen met de vlag en de welpenwet en toen konden we beginnen met de opkomst. Als eerste begonnen we met vragen over EHBO. Vragen zoals: wat doe je met een blaar, wat moet je doen als je je enkel verstuikt, wat doe je bij een tekenwond, wat moet je doen bij een snijwond, hoe doe je een mitella bij iemand om, etc. bij veel van de vragen zat ook nog een opdracht als verband aanleggen, naald steriel maken of breng een mitella aan. Na de vragen namen we even een pauze, aangezien het best veel vragen waren en we er dus al een tijdje mee bezig waren.

Na de pauze gingen we pionieren. De kinderen die volgend jaar naar de scouts gaan maakten brancards, terwijl de rest kleine driepoten maakte. Na een tijdje ging iedereen  dingen te maken die men erg leuk vond zoals pijl en bogen, kleine huisjes en andere  dingen. Toen alle 3 de brancards af waren gingen we een brancard race doen, waarbij elke groep iemand op de brancard zette en zo snel mogelijk naar de  andere kant van het grasveld rende en weer terug. De brancards waren niet allemaal even stevig gemaakt, dus rende er bij elke brancard iemand van de leiding mee.

Nadat iedereen terug was- en de brancards niet meer helemaal heel waren- hebben we nog burchtenroof gedaan. Iedereen gooide met de bal over en dan moest je de (mini) driepoot van het andere team omgooien met de bal. Om de driepoot lag een cirkel van touw waar niemand behalve de keeper van dat team in mocht komen. Nadat beide driepoten meerdere keren om hadden gelegen was het alweer tijd om af te sluiten. De vlag werd naar beneden gehaald en zo was de opkomst weer afgesloten

groetjes, Oe

Let op: op 2 juni gaan we naar de Menning van 14.30 tot 16.30 uur.
Adres:
Linthorst Homanstraat 1
8384 ED Wilhelminaoord.

Verzamelen voor de hoofdingang. Tot dan!