Opkomst welpen 24 april 2021

Geplaatst op 4 mei 2021


Deze opkomst stond in het teken van Sport en Spel, maar deze was wel in een ander jasje gegoten.

De welpen moesten een zogenaamde “11 bomen tocht” in het bos  lopen waarbij ze onderweg de spelen tegenkwamen. Aan 11 bomen hingen kaartjes met opdrachten. Zo was er een renbaan, ringwerpen en aan een ring hangen, twee “Ren je Rot “-spelen waarbij de welpen een platte knoop en een mastworp moesten maken, blokgooien, jeu des boules, mini Hollandse Leeuw en…luchtbuks schieten. Hiervoor was Myron ( nu roverscout maar een paar jaar geleden zelf  nog welp bij Hathi en Raksha☺)  naar de opkomst gekomen. Over een metalen kastje werd een papieren kaart gedaan waar een schietschijf op stond. Als je in de roos schoot had je 12 punten en het lukte een paar welpen om bijna in de roos te schieten! Sommige vonden de buks best zwaar en dan hielp Myron om de buks op de juiste hoogte te houden. Opdracht 10 was de ranjapost en hier kregen de welpen een traktatie van Kaa die vorige week jarig was geweest. Toen de welpen klaar waren met de bomentocht was het ook tijd om weer naar het Hordehol te gaan. Daar werd Myron bedankt met een yell en na het afsluiten werden de welpen nog een keer getrakteerd, dit keer door Sam die jarig was!

WE MOGEN OP KAMP!!!
We mogen tijdens het NPK overnachten, en dat gaan we dan ook doen. In de komende weken gaan we druk bezig om er een supergaaf kamp van te maken. Hierover komt binnenkort meer informatie, dus houd je mailbox in de gaten!

Volgende keer gaan er 12 welpen samen met Raksha naar de scouts om daar een opkomst mee te maken. Graag tot over 2 weken!

Groetjes, Raksha