Overvliegen 11 september

Geplaatst op 23 september 2021


Na de erg leuke vossenjacht met de bevers en scouts in Vledder, was het nu weer tijd om iets samen te gaan doen, namelijk overvliegen! Overvliegen betekend dat je over gaat naar de volgende speltak. Dus bevers gaan naar de welpen, welpen gaan naar de scouts enzovoorts. Hiervoor wordt vaak een parcours opgebouwd door de leiding van de speltakken en door kaderleden van het OT. Vanaf 9 uur s’ ochtends werd er druk voorbereid voor dit spektakel.

Onze opkomst begon zoals gebruikelijk om half 2. Nadat de vlag was gehesen door de welpen die overgingen, was het tijd voor het logboek, en nog even gauw een potje levend stratego. Vandaag zouden 10 welpen overvliegen naar de scouts. Vlak voordat dat zou gebeuren, kregen de welpen nog een afscheidsplaat wanneer ze uit de welpenhorde zijn vertrokken.

En toen was het moment daar. Het daadwerkelijke overvliegen. Na wederom een mooie toespraak van onze voorzitter waren de bevers als eerst aan de beurt. Ze moesten eerst op een driepoot klimmen, om vervolgens over een balk naar een andere driepoot te lopen. Daarna moesten ze via zwevende balkjes overlopen naar de laatste driepoot. Daar konden ze met een klimnet naar beneden. Het volgende stuk en laatste stuk van het parcours, was een kabelbaan die door de roverscouts opgebouwd. Eerst de hoge ladder op, om vervolgens van de steiger naar het andere kant van het veld te vliegen. Wat waren de bevers dapper! Er vlogen 5 bevers over naar de welpen. Fiko, Ot, Niels, Tim en Julian (helaas afwezig) welkom bij de horde!

Bij de welpen vertrokken in totaal 10 welpen naar de scouts. Filiz, Sam B, Ilse, Rosan, Kiki, Elmar, Jayden en Sam W moesten het parcours ook trotseren. Helaas konden Julian en Lieke er niet bij zijn. Voor de welpen begon het parcours hetzelfde, maar in plaats van linksaf naar de zwevende balkjes, moesten ze rechtsaf over een brug met allemaal scheve balken. Daar hing ook nog een oranje zeil over de brug. Na de brug moesten de welpen naar het linker deel van het parcours om daar uiteindelijk de zwevende balken mee te nemen. Ook de overvliegende welpen mochten daarna overvliegen met de kabelbaan!

Toen het overvliegen klaar was, zijn de welpen naar het bos gegaan. Daar werd de groep opgedeeld en werden er hutten gebouwd. Die hutten waren natuurlijk nodig voor een rondje vlaggenroof. Helaas was er geen winnaar aangezien we al moesten afsluiten!

Groetjes,

Het welpenteam