(paas-)eitje  voor een karweitje

Geplaatst op 23 maart 2021


Onder barre weersomstandigheden kwamen de welpen naar het Hordehol  toe. Er stond een harde, gure wind en het regende en hagelde soms heel hard!  Naast  de welpen en de vaste leiding stonden  ook nog Werner- die vandaag de welpenleiding kwam ondersteunen-  en 8”kijkers” ( kinderen die voor het eerst bij de opkomst waren) rond de vlag. Hathi  heette iedereen welkom en na het hijsen van de vlag  las zij voor uit het logboek.  Daarna  werd er een voorstel-rondje gedaan en Raksha vertelde toen ook nog over het jungleverhaal van Rudyard Kipling waarin een mensenjong  Mowgli werd opgevoed door de wolven. Welpen zijn  jonge wolven en de leiders hebben de naam van een dier uit het jungleverhaal. Zo zijn er Kaa de slang, Chil de Wouw, Marala de flamingo, Bagheera de zwarte panter, Hathi de olifant en Raksha de moederwolf.

Hierna gingen de welpen met hun  nest aan de slag op de camping.  Voor het insigne SAMEN gaan  de welpen gezamenlijk voor scouting en de samenleving allerlei activiteiten doen.  Zo waren nest blauw en – zwart blad aan het vegen/harken en ging nest rood bomen planten.  De campingeigenaren Gerda en Ronald  waren erg blij met de hulp van de welpen en trakteerden op lekkere chocomelk! Omdat nog niet alle bladeren  in de arena waren opgeveegd gingen de welpen gezamenlijk aan de slag om deze klus te klaren en daarbij verdienden ze -in het kader van (paas-)eitje  voor een karweitje -twee Paaseieren. Maar eerst werd er nog weer tijd besteed aan de knopen en alle welpen waren hier weer een kwartiertje zoet mee.

Aan het eind van de opkomst introduceerde Raksha het Vluchtelingenspel. De welpen kenden bijna allemaal wel een vluchteling in haar/zijn dorp. En iedereen wist ook de reden waarom vluchteling “op de vlucht” waren geslagen. Voor  het spel werden de welpen in 2 groepen verdeeld en de vluchtelingen moesten proberen om naar Nederland te vluchten en de marine, douane en smokkelaars te omzeilen  zodat ze hun geld en portie geluk niet kwijt zouden raken. Het spel leek op een combinatie tussen vlaggenroof en het  douanespel.

Helaas  werd er veel te snel gefloten want  het bleek alweer de hoogste  tijd om af te sluiten! Na het strijken van de vlag en de “Goede Jacht”  trakteerde Bente nog op wat lekkers want ze was vorige week jarig geweest. Daarna trokken de  welpen huiswaarts; naar de warme kachel…en misschien een warm  bad. We hopen dat alle kinderen die er vandaag  voor het eerst waren  het ook fijn hebben gehad en dat ze over 2 weken ook weer van de partij  zijn! We zien iedereen graag weer op de 27 e!

Groetjes, Raksha