Soundscape en Arcimboldo

Geplaatst op 18 november 2021


Afgelopen weekend was het weer tijd voor een opkomst, maar waarom stond Bernadette van het ZoKa kookstaf nu bij de vlag? Bernadette had samen met Bagheera de opkomst georganiseerd.

Allereerst werd natuurlijk de vlag gehesen en werd er een stukje uit het logboek gelezen. Bagheera en Bernadette gingen vertellen wat we deze opkomst gingen doen. We trapten af met het knopenkwartier. Het is goed op te zien dat de welpen steeds beter worden in de knopen, het werpt dus zijn vruchten af. Na het knopenkwartier gingen we het bos in om materiaal te verzamelen voor het laatste onderdeel in ons programma. Bernadette had een herfstbingo gemaakt, waarmee de welpen de benodigde materialen konden verzamelen. Ze moesten bijvoorbeeld 10 takjes zoeken, 15 bruine bladeren, 5 rode bladeren, enzovoorts. De welpen gingen driftig zoeken naar de materialen. Helaas kon niet alles gevonden, gelukkig wel het meeste.

Na de herfstbingo gingen we weer snel naar het hordehol, om daar te gaan starten met het maken van een soundscape. Een soundscape is een geluidfragment wat een verhaal verteld. Om het een beetje duidelijk te maken wat het precies is, gingen we eerst een regelbui maken. De regenbui begon met een miezerregen. Dit werd nagedaan door in de handen te wrijven. De eerste dikke druppels kwamen door in de vingers te knippen. Door op de benen te kloppen werd de regenbui al gauw een stortbui. Nu was het de beurt aan de nesten om een geluidfragment te gaan maken. Deze zijn inmiddels al via de ouderapp verstuurd.

Na een lekkere beker limo, was het tijd voor het laatste onderdeel van het programma te gaan doen. Namelijk een schilderij/kunstwerk te gaan maken van de spullen die we verzameld hadden in het bos. In de 16 eeuw was er een kunstschilder genaamd Giuseppe Arcimboldo. Hij maakte vooral portretten die samengesteld waren uit allerlei materialen, zoals fruit en groente. De welpen waren erg creatief en gingen druk aan de slag. We hebben erg mooie dingen gezien. De tijd vloog voorbij, gelukkig was er nog even tijd voor twee rondjes Hollandse leeuwen. Daarna was het tijd om af te sluiten.

Melding: Komende opkomst word gehouden op een andere plek, namelijk in de buurt van Doldersum. We verzamelen bij de dagcamping het Veldderhof aan de storklaan. We starten ook eerder, namelijk om 13:00 uur. We eindigen met de reguliere opkomst om 16:00 uur aan de brink in Doldersum.