Spellencircuit

Geplaatst op 18 september 2019


Het was weer zover tijd voor de eerste opkomst.
We stonden met 24 welpen rond de vlaggenmast hier zaten ook wat kijkers tussen die een keer wilde komen kijken.

De welpen wilde enthousiast aan de gang gaan met een spelencircuit. Helaas dacht het weer daar anders over dus gingen we eerst naar binnen om daar spelletjes te doen.
Binnen was er wel veel lawaai maar iedereen heeft zich wel vermaakt met de verschillende spelletjes die er waren.
Gelukkig werd het tijdens de pauze wat droger en konden we weer naar buiten. Na een korte uitleg van de spelletjes die gedaan konden worden, stormbaan, waterparcours, ring gooien, ringsteken en een piramide bouwen zonder je handen te gebruiken. Gingen de welpen in tweetallen aan de slag om alle spelletjes te doen. De ene was natuurlijk wat meer in trek dan de andere. Zo vond iedereen het leuk om de stormbaan af te leggen en in een kruiwagen te rijden voor het ringsteken. Het piramide bouwen was dan weer wat lastiger. Hier moest je echt samen werken met het bekertje optillen met een elastiekje. Alle welpen hadden toch wel een toren staan aan het einde van de 3 minuten.
We sloten de opkomst af met levend stratego. Het eerste potje duurde een tijdje voordat er een winnaar was. Bij het tweede potje was er binnen twee minuten een winnaar en het laatste potje was het gelijk spel want het was alweer tijd om af te sluiten.
Het was weer een geslaagde opkomst.

Tot de volgende keer,

Groetjes de Welpenleiding