Sport, spel en natuurinsignes

Geplaatst op 4 november 2021


De opkomst van de welpen stond in het teken van Sport&Spel, maar ook  gingen zij  weer bezig met het insigne Natuur .

Eerst was er nog ruimte vrij gemaakt voor het…knopenkwartiertje! Er waren weer een paar nieuwe welpen en hun werd als eerste de platte knoop voorgedaan. Daarna mochten ze zelf oefenen en als het goed ging moesten ze met de ogen dicht- en daarna achter de rug de platte knoop leggen.

De andere welpen oefenden met de schootsteek en de mastworp. Daarna mochten de welpen een dieren-masker maken. De basis was al gelegd met een Mowgli -en Shanti masker maar de welpen konden deze gemakkelijk veranderen in een poezen-, wolven- of andere kop. Na het knippen, kleuren  en elastiek bevestigen mochten de welpen hun masker opzetten.

Nest zwart was gereed om te vertrekken naar het bos voor de korte speurtocht.. Onderweg waren Sport&spel opdrachten zoals een renspel. Op deze post moest je  zo snel mogelijk dennenappels overbrengen naar een emmer. Ook konden de welpen snoephappen in een bak water, darten (met kleef-balletjes) en zoveel mogelijk woorden vormen van het woord :BOOMSTAMMEN.

Op het eindpunt was er nog een post met blikgooien en daarna konden de welpen beginnen met een hut te bouwen. Toen alle nesten waren gearriveerd was er pauze met ranja en een koekje. In een razend tempo konden de welpen nog een hut bouwen  en toen werd er gefloten voor het  vlaggenroof-spel.  Al gauw werd er weer gefloten want het was tijd om naar het Hordehol terug te gaan. De ouders stonden al te wachten want het was al flink laat geworden. De tijd was omgevlogen maar gelukkig is er over 2 weken weer een opkomst! Tot dan.

Groetjes, Raksha