Verslag welpen 18 juni 2022

Geplaatst op 1 juli 2022


Wat was het zaterdag een mooi weer voor de opkomst.

Dit keer hadden we weer wat minder welpen omdat die bij de scouts gingen kijken. Maar dit keer kwamen de bevers ook bij ons kijken.

Na het hijsen van de vlag werd de schaduw opgezocht. Daar werd verteld wie de leiding was bij de welpen en waar ze goed in waren. Na de uitleg en het voorstellen was het tijd voor het wel bekende knopenkwartiertje.

Het kwartiertje was al snel voorbij. Bagheera vertelde wat we gingen doen. We zouden een tocht gaan lopen. Tijdens die tocht moesten er vier foto’s goed in de gaten gehouden worden. Deze vier foto’s waren namelijk van een hele tijd geleden (toen de foto’s alleen nog maar zwart-wit waren).

De groep werd in drie groepjes verdeeld en ging op pad. De eerste vertrok met bolderkar voor een drinkplek onderweg. Tijdens de tocht kwamen de bevers en welpen erachter dat er bij de meeste foto’s niet zo heel veel was veranderd. Alleen de foto van de slager was wel heel anders geworden.

Aan het eind van de route was de eerste groep ingehaald door de andere groepjes dus zijn we als 1 groep terug gelopen naar het hordenhol (praathuis).

Daar nog wat drinken een plak cake en nog even met water klieren voor de gene die dat wilde.


Naar het geklier met water was het alweer tijd om af te sluiten.

 

De volgende opkomst is alweer de laatste opkomst van het seizoen. En daarna natuurlijk het zomerkamp.

 

Tot de volgende keer,

 

De Welpenleiding