Welpenopkomst 22 september 2018

Geplaatst op 2 oktober 2018

Vandaag de eerste opkomst van de Welpen voor dit seizoen. Deze opkomst stond in het teken van het overvliegen van een aantal Welpen naar de scouts.....


Vandaag was het dan zover de eerste opkomst van de welpen voor dit seizoen.

We begonnen gelijk goed met het overvliegen. Voordat we echt afscheid van de welpen moesten nemen die gingen overvliegen vertrokken we met de welpen eerst nog even richting het bos. ( Na het openen natuurlijk, de “oude” welpen hesen de vlag) In het bos gingen we vlaggenroof doen. Er werden twee teams gemaakt. (het bloemetjes team en het blokjest team. Elk team kreeg een paar minuten om hun vlag te verstoppen op een plek aan hun kant in het bos. Na een fluitsignaal kon de strijd losbarsten. Het duurde even voordat de vlag gevonden was van het winnende team.

Gelukkig was er nog even tijd om een tweede ronde te spelen. Bij de tweede ronde werden de regels iets anders. De vlag moest in het zicht in een boom gehangen of geknoopt worden.

Bij deze ronde werd er door iemand van het bloemetjes team meerdere gelopen met hun vlag hierdoor werd dit team helaas gediskwalificeerd, als dat niet gebeurd was hadden ze gewonnen. Na dit spel was het echt tijd om terug te gaan naar het praathuis waar het overvliegen plaats vond. Na een praatje van de voorzitter en een groepsfoto vlogen eerst de bevers over.
Daarna zwaaiden wij onze 5 welpen uit. Ze werden ontvangen door de scouts. Daarna gingen de scouts, explorers naar de volgende speltak. Ook vloog er wat leiding over.
Het mooie bouwwerk van het overvliegen bleef nog even staan en hier maakte we als welpen goed gebruik van. Elke welp is er wel een keer over heen geweest. Na een tijdje moest het parcours toch echt worden afgebroken. Voor de welpen was het klimwerk dus voorbij. Maar gelukkig had Raksha nog een spel bedacht. Dit was een spel met knijpers. Elke welp kreeg 3 knijpers en moest proberen om ze bij een andere welp aan de kleding te knijperen. Aan het einde van dit spel hadden een paar welpen 0 knijpers aan hun kleding zitten. De rest van de welpen had het ook goed gedaan want ze hadden allemaal niet zo heel veel knijpers aan hun kleding zitten. Na een tweede ronde van dit spel was het alweer tijd om af te sluiten. De drie nieuwe welpen streken de vlag. Na elkaar een goede jacht gewenst te hebben was het weer tijd om naar huis te gaan.

 

Groeten

de Welpenleiding