Welpenopkomst 3 november 2018

Geplaatst op 14 november 2018

De opkomst stond in het teken van de natuurwerkdag. Zo werd er een voederplankje of een houder voor een pindakaaspot gemaakt. Ook was er nog even tijd om een hut te bouwen ....


Het is alweer zaterdag dat betekend dat het tijd is voor weer een welpen opkomst.

Deze keer stond het in het thema van de natuurwerkdag.

Na een korte uitleg wat we gingen maken konden de welpen druk aan de slag met het maken van een vogelvoederplankje of een pindakaaspothouder.

Het zagen van de houder bleek nog wel een heel klusje. Uiteindelijk na een beetje hulp van de leiding had bijna elke welp een mooie pothouder. Sommige welpen hebben hem ook nog een kleurtje gegeven.

Na het timmeren en het zagen was het tijd om pauze te houden.

Het drinken was al snel op. Dus snel op weg naar het bruggetje vlak bij het hordehol om een hut te maken over de sloot heen. De welpen werden verdeelt in 2 groepen. Elke groep had een mooie hut/burcht gemaakt. Op die hut/burcht kwam een vlag te staan. Nadat elke welp een touwtje om zijn of haar arm had gekregen kon het spel beginnen.

Als een welp het touwtje kwijt was moest hij weer terug naar de brug voor een nieuw touwtje. Na een lange strijd was er uiteindelijk een winnaar. Het was ook alweer tijd om af te sluiten.

De vlag werd gestreken en Ikki deelde nog de lijsten voor de speculaasactie uit voordat het tijd was om naar huis te gaan.

Donderdag 15 november staan wij als welpen weer ingepland voor de zwerfvuil actie.
Wie heeft er zin om te helpen? Vele handen maken ligt werk.

Het begint om 19.00 op de parkeerplaats van het huis van weldadigheid.

Groeten de Welpenleiding