Welpen opkomst 9 februari 2019

Geplaatst op 19 februari 2019

De Welpen zijn begonnen voor hun insigne 'Spoorzoeken'.
Hier hoort natuurlijk het werken met een kompas bij. Met een speurtocht konden de Welpen kijken of ze de uitleg hebben begrepen ....


Zaterdagmiddag. De welpen waren weer klaar voor een nieuwe opkomst bij de van Swietengroep. Er waren ook twee nieuwe gezichten in de groep. Die kwamen even kijken of ze het gezellig vonden bij ons.

We begonnen weer met het openen van de vlag. Dit keer was het nest van Ikki aan de beurt.
De vlag werd snel in top gehesen. Na een korte uitleg wat we vandaag gingen doen konden we aan de opkomst beginnen.
We begonnen met de uitleg van het kompas. We beginnen namelijk met het insigne spoorzoeken en daar is 1 van de insigne eisen het kennen van de 8 windstreken van een kompas. Na wat uitleg kende elke welp het kompas goed genoeg om daar een spelletje mee te doen. Twee van de oudste welpen hadden een heel groot kompas getekend in de arena. Met het spelletje kapitein zegt rende alle welpen naar de verschillende windstreken.
Er was dus goed geoefend met de windstreken. Met een korte speurtocht lieten de welpen zien dat ze het kompas ook in het echt kunnen gebruiken.

Weer terug bij het Hordehol was het tijd voor wat drinken. Na het drinken was het weer tijd om verder te gaan met de opkomst. We gingen naar binnen om een beetje op te waren. Want met die harde wind waren de meeste welpen wel redelijk koud geworden. Binnen was er nog herhaling van de knopen en EHBO. Ook kwam elke welpen even bij Hathi langs om te laten zien dat ze nog wisten waar alle windstreken waren met het gebruik van een kompas. Elke welp die er was heeft nu zijn eerste vinkje voor het spoorzoek insigne. Goed gedaan.

De volgende opkomst gaan we twee welpen installeren.
We gaan er van uit dat jullie allemaal weer komen.

Groetjes de Welpenleiding