Verslag welpen kerstopkomst

Geplaatst op 13 januari 2021


Wat gaat de tijd toch snel.
Vandaag was alweer de laatste opkomst van het jaar. Zoals gewoonlijk sloten we deze natuurlijk feestelijk af met een kerst opkomst.

We begonnen dan ook wat later dan anders. Namelijk om half 5. We konden gelukkig nog net openen in het licht, vandaag was het de beurt aan nest rood om te openen. Nadat de vlag in top hing was het tijd voor het knopenkwartiertje. Maar geen gewoon knopenkwartiertje. De welpen gingen een kerstboom maken. Helaas was dit toch iets te lastig om in een kwartier te doen dus kregen alle welpen de touwtjes mee naar huis om thuis te gaan knopen. Hier is te vinden hoe je de kerstboom kan knopen.

Het was daarna tijd om te eten. Elke welp kreeg een eigen bordje met stukjes vlees erop om zelf te gaan bakken op het gourmetstel. Na een aantal vragen van wanneer het vlees klaar was waren alle welpen lekker aan het eten. Ondertussen werd er nog rond gegaan met tomaatjes, komkommer en stokbrood. Nadat iedereen al zijn vlees had opgebakken en op had gegeten was het tijd voor een kleine verbouwing. Alle borden van tafel en alle gourmetstellen van tafel want het was tijd voor een echte kerst bingo. Marala noemde alle nummers hard op zodat de welpen alles konden horen en door konden krassen. Het duurde een tijdje voordat de eerste bingo er was. Maar het was gelijk wel een goede bingo. Nog een ronde deze duurde iets korter en daarna door voor de volle kaart. Dit duurde ook weer even.

De bingo was voorbij dus tijd voor een toetje. Op het menu stond kniepertjes met ijs slagroom en een kerstkoekje. Dit ging er wel in bij de welpen. Na het toetje was het tijd om Raksha een beetje in het zonnetje te zetten. Alle welpen hadden een mooie tekening gemaakt. Deze waren allemaal verzameld in een doos. Raksha zit namelijk al 40 jaar bij de welpenleiding en al 15 jaar bij onze groep. Thuis heeft ze alle tekeningen rustig beken en bedank jullie allemaal nog voor de mooie tekeningen.

Terug naar de opkomst. Deze was nog niet voorbij. Na het toetje werd er weer snel opgeruimd en de ruimte werd verbouwd voor een kerstdisco. Met DJ Kaa kwam dat helemaal goed. En met de discobal die werkte door Bagheera en Hathi kon het feest niet meer stuk. Helaas komt aan alle goede dingen een eind dus ook onze kerst opkomst.

Buiten in het donker nog even afsluiten en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Voor komend weekend stond het winterkamp op de planning. Helaas kan die niet doorgaan i.v.m. de lockdown…. Maar niet getreurt, als we weer opkomsten mogen draaien gaan we die zeker inhalen! Dus hier ga je nog meer over horen, maar wat wel zeker is dat het sowieso de tweede opkomst is na de lockdown. Hopelijk zien we elkaar weer snel!

Groetjes,

Groetjes de Welpenleiding