Verslag Welpenopkomst 13 mei 2023

Geplaatst op 24 mei 2023


We begonnen de opkomst met openen, gevolgd door een uitleg van een kaartensysteem wat we vanaf nu gebruiken. Na de uitleg van het systeem en het beantwoorden van de vragen van de welpen, was het dan echt tijd om te beginnen met de opkomst.

We gingen verder met het gebruikelijke knopenkwartiertje, ditmaal met een kwartier verlengd aangezien we het knopenkwartier combineerden met driepoot pionieren. Het was weer mooi om te zien dat de meeste welpen zonder al te veel hulp die driepoot maakten! Daar worden we blij van!

Het thema van de opkomst was: sport & spel. We hadden dit keer Oud-Hollandse spelletjes op het programma staan. Maar eerst gingen we met de oudste welpen gingen bezig met het zakmesinsigne. Stokken werden geslepen en de namen werden in de net geslepen stokken gekerfd. De rest van de welpen gingen bamboestieken. Na het bamboestieken en het zakmesinsigne was het tijd voor de drinkpauze. Na de drinkpauze gingen we de oud Hollandse spelletjes doen. Koekhappen, ezeltje prik, blikgooien, zaklopen en spijkerpoepen waren een van de activiteiten die gedaan konden worden. Toen iedereen alle spelletjes gehad had bleek dat de leiding nog 1 punt op de programma had staan, een watergevecht! Toen iedereen afgekoeld was, was het dan toch echt tijd om af te sluiten.

Aankomende opkomst is het NPK! We vertrekken a.s. vrijdag 26 mei om 18:15 bij de Lange Wanden.

Voor degene die op NPK gaan, tot vrijdag!

Voor degene die niet op NPK gaan, tot zaterdag 10 juni!

Groet,

De Welpenleiding