Vuur maken en installeren

Geplaatst op 15 november 2020


Het was weer een leuke middag. Bij de opening viel het de kinderen meteen op dat er leiding met een blauwe blouse aanwezig was. Al snel was duidelijk waarom: Frank was erbij namens het bestuur voor het installeren van een nieuwe welpenleider. Na de opening begon de installatie. Bagheera leidde de ceremonie en zowel Chil de wouw als 3 overvliegers doorstonden de vragen met vlag en wimpel. Letterlijk met een vlag, want daarop werd de linkerhand gelegd. Onder andere de platte knoop werd gedemonstreerd en de welpenwet geciteerd. De geinstalleerde leden werden vervolgens gefeliciteerd en verwelkomd bij de groep. Met een kleine borrel met ranja en cake werd de installatie afgerond.
Zoals gebruikelijk volgde het knopenkwartiertje. De welpjes beginnen de knopen al behoorlijk in de vingers te krijgen.
Het hoofdprogramma was dit keer in het thema Veilig & Gezond. Raksha begon een mooie uitleg over brandwonden, hoe je ze kan behandelen, wanneer je ermee naar de dokter moet, en wat verschillende gevaren van vuur zijn. De kinderen luisterden met bewondering, en wisten zelf ook enkele feiten toe te voegen.
Deze kennis bleek vandaag niet nodig, ondanks het feit dat de welpen vervolgens gevraagd werden een vuur te maken. Elk team kreeg een vuurbak en de nodige materialen. Enthousiast ging men aan het werk, om als eerste een vuurtje gaande te hebben. Met een vuurijzer moest men een vonkje maken om drogerpluis te doen ontvlammen, waarna via het berkenbast en kleine houtjes het vuur langzaam groter werd gemaakt, voordat de grotere blokken erop konden. Dit bleek uiteraard lastiger dan het leek, maar het was uiteindelijke alle teams gelukt een knap vuurtje neer te zetten. Het succes werd gevierd met marshmallows op een prikker, welke tussen twee biscuitjes heerlijk smaakten.
Na nog een rondje ranja en verstopspelletjes was het alweer tijd om af te sluiten. Het was een geslaagde dag!